ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο νέες παραστάσεις στα σκαριά από το θεατρικό σχήμα “ΣΥΝ Ενα – Μιχάλης Τούμπουρος”

0

Δύο νέες παραγωγές ετοιμάζει για το προσεχές διάστημα το καθ’ όλα δραστήριο  θεατρικό σχήμα «ΣΥΝ ΕΝΑ – Mιχάλης Τούμπουρος». Στην πρώτη παραγωγή που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου 2017, το Θεατρικό Σχήμα θα παρουσιάσει τη δραματική-μαύρη κωμωδία «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Έντουαρτ Άλμπι.

Στη δεύτερη, που θα πραγματοποιηθεί τον  Ιανουάριο του 2018, θα παρουσιαστεί το δραματικό κωμειδύλλιο Μαρία Πενταγιώτισσα του Μποστ.

Και οι δύο παραγωγές θα ανέβουν σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη.

  • Το έργο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» εκτυλίσσεται στο σαλόνι ενός μεσόκοπου ζευγαριού, μια φοβερή νύχτα αποκαλύψεων και αλληλοσπαραγμού μπροστά στα μάτια των ανυποψίαστων, αλλά καταλυτικών νεαρών προσκεκλημένων του. Πραγματεύεται με μοναδικό και οξύ τρόπο τις ανθρώπινες σχέσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα από χαμένα όνειρα και νευρώσεις, αλήθειες και ψέματα.
  • Η Μαρία Πενταγιώτισσα είναι ένα δραματικό ειδύλλιο και ταυτόχρονα μια ξεκαρδιστική σουρεαλιστική κωμωδία που εξιστορεί την ζωή της Μαρίας, της κοπέλας, της γυναίκας, της ερωμένης, της φεμινίστριας και κυρίως της όμορφης «…στην ποδιά» της οποίας, όπως λέει και το γνωστό δημοτικό άσμα «σφάζονται παλληκάρια…». Το έργο παρουσιάζει την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα που επικρατεί στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών, με τη ματιά και το προσωπικό χιούμορ του Μποστ, αποτυπωμένο χαρακτηριστικά στα κείμενα του, γραμμένα στον αγαπημένο του ομοιοκατάληκτο δεκαπεντασύλλαβο.

Τέλος, στα προσεχή σχέδια του «ΣΥΝ ΕΝΑ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ», βρίσκονται άλλα δύο θεατρικά έργα: Το κοινωνικό θεατρικό «Διαμάντια και μπλουζ» της Λούλας Αναγνωστάκη και η σατιρική κωμωδία εποχής «Η Κυρία δε με μέλλει» του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Βικτοριέν Σαρντού.

Leave a Reply