ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίσπευση της εκποίησης κατασχεθέντων πλοίων ζητεί ο λιμενάρχης Καλαμάτας

0

Με έγγραφό του, ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας αντιπλοίαρχος ΛΣ Αντώνιος Δουμάνης ζητεί από το Τελωνείο Πατρών την επίσπευση των διαδικασιών εκποίησης των κατασχεθέντων πλωτών μέσων που βρίσκονται στο λιμένα Καλαμάτας, τα οποία έχουν κατασχεθεί για παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Πρόκειται για τα σκάφη:
1. “Alamir Mustafa”, το οποίο έχει κατασχεθεί από τις 15 Οκτωβρίου 2013,
2. Ανώνυμο σκάφος τύπου πασάρα, ξύλινης κατασκευής, που έχει κατασχεθεί από τις 9 Μαΐου 2015. Το σκάφος αυτό, λόγω της ανεξέλεγκτης εισροής υδάτων, ανελκύστηκε με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και τοποθετήθηκε επί του προβλήτα 1 του λιμένα, προκειμένου να μη βυθιστεί
3. Ιστιοφόρο που φέρει το όνομα “MR MUSTI”, ξύλινης κατασκευής, που έχει κατασχεθεί από τις 16 Ιουλίου 2017
4. Ιστιοφόρο με το όνομα “GERTIE”, ξύλινης κατασκευής, με μία βοηθητική φουσκωτή λέμβο και μία εξωλέμβια μηχανή, για τα οποία έχουν συνταχθεί δύο εκθέσεις κατάσχεσης (3/8/2016 και 4/8/2017).
Ο κεντρικός λιμενάρχης επισημαίνει ότι «η κατάσταση όλων των ανωτέρω κατασχεθέντων σκαφών επιβαρύνεται καθημερινώς, διότι βρίσκονται εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα», ενώ λόγω της κατάσχεσης δεν είναι δυνατόν να διενεργηθούν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης, με κίνδυνο την πρόκληση ρύπανσης του θαλασσίου περιβάλλοντος από τυχόν βύθισή τους. Επίσης, καταλαμβάνουν χώρο στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η χρήση των εγκαταστάσεών του.

 

Leave a Reply