ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με χαμόγελα, χωρίς κενά και ιδιαίτερα προβλήματα, το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Μεσσηνίας!

0

Με χαμόγελα και αισιοδοξία, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στη Μεσσηνία, με τα προβλήματα και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης να είναι λιγοστά!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Το πρώτο κουδούνι, βρήκε τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους και τους προϊστάμενους σε ετοιμότητα, να αντιμετωπίσουν τα όποια κενά, που φέτος δεν είναι τόσο πολλά όσο, προηγούμενα χρόνια. «Σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου, άνοιξαν όλα τα σχολεία, κάτι που ήταν ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την εκπαίδευση», δήλωσε από την Καλαμάτα όπου βρέθηκε για τον καθιερωμένο αγιασμό, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Πετρόπουλος. «Αυτή τη στιγμή, έχουμε πληρότητα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας και ξεκινάμε με κανονικό πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, πάνω απ’ όλα να είναι υγιείς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ρυθμοί κανονικότητας θα συνεχιστούν να είναι ίδιοι και τα επόμενα χρόνια. «Οι εκπαιδευτικοί, δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους, ώστε σήμερα να έχουμε εκπαίδευση σε υψηλό επίπεδο και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο», είπε με νόημα ο Παναγιώτης Πετρόπουλος, τονίζοντας πως στη Μεσσηνία, χωρίς προβλήματα φέτος, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους και οι μονάδες Ειδικής Αγωγής. Η κυβέρνηση άλλωστε, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην Ειδική Εκπαίδευση και αυτό πρέπει προφανώς να της πιστωθεί, καθώς τα προβλήματα, είναι τόσο λίγα, που δε θυμίζουν σε τίποτε τα προηγούμενα χρόνια.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Φέτος, είναι μια σχολική χρονιά, καλή από άποψη προσωπικού, καθώς δε θυμάμαι στην πολύχρονη σταδιοδρομία μου, να έρχεται τόσο γρήγορα το προσωπικό στα σχολεία και ειδικά στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής», δήλωσε ο διευθυντής του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Καλαμάτας, Παναγιώτης Κάτσος, τονίζοντας πως άμεσα βρίσκεται στις θέσεις του και το βοηθητικό προσωπικό. «Μέσα στην εβδομάδα, θα έχουμε και το βοηθητικό προσωπικό της Ειδικής Αγωγής, όταν παλιότερα, χρειάζονταν τουλάχιστον δύο μήνες», σημείωσε ο κ. Κάτσος, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση, να μεριμνήσει και για το αυτονόητο, να έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να απασχοληθούν τα άτομα με ειδικές ικανότητες και μετά τη φοίτηση στο Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς αυτή τη στιγμή, πάνε… σπίτι τους. «Πρέπει να δοθεί βαρύτητα, στη δημιουργία ενός μετασχολικού ξενώνα. Έχουν ξεκινήσει οι δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), που θα εξυπηρετήσουν όσα παιδιά τελειώσουν το σχολείο, όμως πρέπει να γίνει κάτι που να λύσει το πρόβλημα για πάντα! Πρέπει το υπουργείο Υγείας να αναλάβει μια δράση, ώστε μαζί με τους τοπικούς φορείς, να μεριμνήσει σε αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Κάτσος, τονίζοντας καταληκτικά, πως μετά την παράταση που δόθηκε για τη μεταφορά των μαθητών με τους προηγούμενους αναδόχους, δε θα υπάρχει πρόβλημα, ούτε σε αυτήν την κατεύθυνση, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Το μείζον αυτό θέμα, που ταλαιπωρεί για μια ακόμη χρονιά, θα βρει προσωρινά λύση, με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, να εκτιμά πως σύντομα, θα έρθει το αίσιο και οριστικό τέλος. «Ήδη, παρατάθηκαν οι συμβάσεις και ολοκληρώνονται οι απαραίτητες εργασίες, προκειμένου να δούμε ποια νέα δρομολόγια θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με αυτές, που αναμένεται να καλύψουν το 80% των παιδιών, με το υπόλοιπο 20%, να καλύπτεται από τις νέες συμβάσεις», δήλωσε η κα Αλειφέρη, ενώ πολύς λόγος την πρώτη μέρα, έγινε και για τις κτιριακές υποδομές, με τους Δήμους, στις περισσότερες περιπτώσεις να έχουν πράξει όλα όσα έπρεπε.

ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος έχει και τα περισσότερα σχολεία, εκτελούσε τις απαραίτητες εργασίες, μέχρι την τελευταία ημέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, όπως αυτές είχαν επισημανθεί από τους διευθυντές, όπως δήλωσε μιλώντας στη «Φ» η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Χρυσή Λιάππα. Όλο το καλοκαίρι, βάφτηκαν αίθουσες, καλύφθηκαν συνθήματα, έγινε εκτενής καθαρισμός, πλύσιμο προαυλίων, αντικατάσταση λαμπτήρων, τζαμιών, πόμολων και άλλων αντικειμένων που είχαν φθαρεί, στο πλαίσιο της μέριμνας για την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών, όπως δήλωσε η κα Λιάππα, με τις αντίστοιχες διαδικασίες να έχουν ακολουθηθεί και στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, για τα οποία υπεύθυνος είναι ο Ηλίας Γυφτέας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Καλαμάτας, εξακολουθεί να καταγράφει τυχόν αιτήματα και να καλύπτει τις όποιες ανάγκες, όπως συμβαίνει σε όλο τον νομό.

Leave a Reply