ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εξαντλημένα υποζύγια, φόροι, ΔΕΘ, Τσίπρας

0

ΟΠΩΣ δυστυχώς αναμενόταν η δυσβάσταχτη φορολογία έχει οδηγήσει σε συνεχή αδιέξοδα τους περισσότερους πολίτες, τόσο ως φυσικά πρόσωπα, αλλά και ως επιχειρηματίες πάσης δραστηριότητας.

ΤΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ εξαντλούνται, τιτλοφορείται το κύριο άρθρο της «Καθημερινής» που ακολουθεί και βέβαια ο χαρακτηρισμός «υποζύγια» μόνο κολακευτικός δεν μπορεί να θεωρηθεί αλλά δυστυχώς είναι εύστοχος στην προκειμένη περίπτωση.

***

ΚΑΤΙ έχει αρχίσει να κινείται στην οικονομία, ίσως επειδή πιάσαμε «πάτο». Το αν η συγκρατημένη ανάπτυξη θα διαρκέσει θα εξαρτηθεί και από τις αντοχές των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι νιώθουν κάτι παραπάνω από εξαντλημένοι.

ΠΟΛΛΟΙ βλέπουν τα «έτοιμα» να τελειώνουν για να πληρώσουν φόρους. Αλλοι αναγκάζονται, χωρίς να το θέλουν ή να το έχουν ξανακάνει, να εξαφανίζονται ως φορολογούμενοι γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις εισφορές που τους αναλογούν.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα διαπράξει μεγάλο σφάλμα αν θεωρήσει δεδομένο ότι τα γνωστά υποζύγια θα συνεχίσουν να πληρώνουν για να διορίζει εκείνη».

***

ΤΑ ΟΣΑ επισημαίνονται στο άρθρο δεν νομίζω ότι είναι άγνωστα στους τωρινούς κυβερνώντες, όπως άλλωστε δεν ήταν και σε όσους προηγήθηκαν.

Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ όσο πιο σκληρή και άδικη γίνεται, τόσο και περισσότεροι θα επιδιώκουν να την αποφύγουν και από την πλευρά τους καλά κάνουν βεβαίως.

ΠΟΙΟΣ θα ήθελε να πληρώνει άδικα κι όταν μάλιστα η φοροδοτική του ικανότητα συνεχώς μειώνεται;

***

ΔΙΪΣΤΑΝΤΑΙ οι απόψεις για τα όσα ο Τσίπρας είπε στη ΔΕΘ και η αντιπολίτευση σύσσωμη εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του. Επόμενο ήταν βέβαια άλλωστε δεν είναι καθόλου εύκολο στην εκάστοτε αντιπολίτευση να συμφωνεί με την οποιαδήποτε κυβέρνηση.

ΠΕΡΑ απ’ όλα αυτά πάντως ο φετινός Τσίπρας στη ΔΕΘ ήταν καλύτερος από τον περσινό κι αν απέφευγε τις υποσχέσεις που συνήθως δίνονται από βήματος ΔΕΘ θα ήταν ακόμα καλύτερος.

ΔΕΝ τις απέφυγε όμως γι’ αυτό και η τόσο έντονη κριτική ιδίως για τα όσα είπε περί ανάπτυξης.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ όμως δεν θα έρθει μέσα από τη δυσβάσταχτη φορολογία κι ας γίνει επιτέλους κατανοητό από κάθε πλευρά.

ΟΣΟ για το αν υπήρξε άρωμα εκλογών στη ΔΕΘ, είναι θέμα όσφρησης και ως γνωστόν όσοι γυρίζουν, μυρίζουν.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply