ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σημαντικές συνεργασίες και… βήματα στον τουρισμό στο πλαίσιο της ΔΕΘ!

0

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

Δυναμική και διακριτή, ήταν για μια ακόμη χρονιά, η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στο πλαίσιο της οποίας, σφραγίστηκαν μια σειρά από συνεργασίες και σημαντικές δράσεις, ειδικά σε επίπεδο προβολής.

Οι εκθέτες φέτος, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι την Κυριακή, να συμμετέχει στο «περίπτερο» του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), το οποίο έχουν ήδη επισκεφθεί πολλοί, παίρνοντας μαζί τους υλικό για όλους τους νομούς της. Στη φετινή διοργάνωση, τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα, ενώ εκτός από το τουριστικό υλικό που διανέμεται, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές γεύσεις.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Ντίνα  Νικολάκου, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια στη ΔΕΘ,  ενημέρωσε τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Χαράλαμπο Καρίμαλη και Κωνσταντίνο Τσέγα αντίστοιχα, για την ανάγκη κοινών δράσεων και συνεργειών, ενώ παρευρέθη στα εγκαίνια του περιπτέρου της τιμώμενης χώρας, της Κίνας, που πραγματοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η κα. Νικολάκου, με δεδομένη την έναρξη της απευθείας πτήσης Αθήνα – Πεκίνο από το τέλος του μήνα, επισκέφθηκε και το περίπτερο της Air China, δίνοντας στους υπευθύνους, πληροφοριακό υλικό στην κινέζικη γλώσσα, για την προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Παράλληλα, συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τη γενική γραμματέα του υπουργείου Ευριδίκη Κουρνέτα, τις οποίες ενημέρωσε για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Πελοπόννησο, κάνοντας παράλληλα αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού και τις θεσμικές παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες.

Η κα Νικολάκου συναντήθηκε επίσης, με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-XELEXPO Τάσο Τζήκα και το διευθύνοντα σύμβουλο Κυριάκο Ποζρικίδη, τους οποίους συνεχάρη για την προσπάθεια που καταβάλουν για την αναβάθμιση  της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στα εγκαίνια της και παρευρέθηκε.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η αποστολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου έλαβε μέρος και σε σημαντικές προγραμματισμένες συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας. Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Θάνο και συνεργάτες του, όπου προγραμματίστηκαν κοινές δράσεις των δύο Περιφερειών. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρωμένη παρουσίαση και ανάδειξη «των Δρόμων του Αποστόλου Παύλου», ενισχύοντας τον προσκυνηματικό τουρισμό ενώ παράλληλα εντός Νοεμβρίου θα γίνει παρουσίαση της Κεντρικής Μακεδονίας σε ειδική εκδήλωση στην Πελοπόννησο.

ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ

Του χρόνου τον Οκτώβριο μάλιστα, ύστερα από συνάντηση που είχε η κα. Νικολάκου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ), αποφασίστηκε να διεξαχθεί  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Πανευρωπαϊκό Πολιτιστικό Συμπόσιο των Αλεξιπτωτιστών, το οποίο κάθε χρόνο, πραγματοποιείται σε διαφορετικό κράτος και φέτος, θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία.

 Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ «ΣΤΕΓΗ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ιδιαίτερα σημαντική, ήταν η συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πελοποννησίων της Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης», Αντώνη Γυφτόπουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της οποίας, οριστικοποιήθηκε η αξιοποίηση του ιδιόκτητου χώρου του Συλλόγου και η μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο των Πελοποννησιακών προϊόντων, καθώς και η παράλληλη χρήση πραγματοποίησης εκδηλώσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάδειξη και προβολή του τουριστικού-πολιτιστικού της προϊόντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος βρίσκεται σε κεντρικό κτίριο στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

68 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply