ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σιγήν ιχθύος τηρούν μετά τη χθεσινή σύσκεψη οι φορείς, για πιθανές ευθύνες του Μορέα στις φονικές πλημμύρες!

0

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ!!!

 Το λιγότερο άλλα 14 χρόνια, θα χρειαστεί να περιμένουν οι κάτοικοι της Καλαμάτας, οι οποίοι θρήνησαν τρεις ανθρώπους, έχασαν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους, είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν, τα χτήματά τους να μετατρέπονται σε βούρκοι, τα ζώα τους να πνίγονται, τα μαγαζιά τους να υφίστανται σοβαρές ζημιές και το μένος της φονικής πλημμύρας της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, να τους κοιτάζει απειλητικά και με επιμονή στα μάτια…

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ένας χρόνος, είναι τίποτε, αφού στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Υποδομών με τη συμμετοχή και του Μορέα στην Αθήνα, ειπώθηκαν πολλά και δε βγήκε… τίποτε! Σύμφωνα μάλιστα, με παράγοντες του υπουργείου, για να βγει άκρη σε επίπεδο ευθυνών, θα χρειαστεί να περιμένουμε τουλάχιστον 14 χρόνια, όπως συμβαίνει ακόμη, στην περίπτωση της Τσακώνας!

Ο ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Για όσους τυχόν δε γνωρίζουν ή δε θυμούνται, την άνοιξη του 2000, λίγο πριν τις εκλογές του Απριλίου, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είχε παραδώσει… βιαστικά στην κυκλοφορία, το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα που είχε ξεκινήσει το 1991! Ο δρόμος, λίγα χρόνια αργότερα, το 2003, γκρεμίστηκε σαν άλλος χάρτινος πύργος, με τις ευθύνες σύμφωνα με τον παράγοντα του υπουργείου Υποδομών, ο οποίος παραλλήλισε τις περσινές πλημμύρες με την κατολίσθηση της Τσακώνας, να μην έχουν αποδοθεί 14 χρόνια μετά! Αυτό προφανώς, θα συμβεί και στην προκειμένη περίπτωση, με τους κατοίκους στα… κάγκελα, να αναμένουν απαντήσεις και τους ειδικούς, να λένε, άλλα… λόγια, ν’ αγαπιόμαστε!

Χθες, μετά την πολυαναμενόμενη όλον αυτό το χρόνο, σύσκεψη στο υπουργείο, στην οποία τελικά, δε συμμετείχε εκπρόσωπος των κατοίκων των πληγεισών περιοχών, κανείς δεν ήξερε και δε μιλούσε, με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, να δεσμεύεται για ανακοινώσεις, σήμερα το μεσημέρι!

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ… ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ!

Από την πρώτη στιγμή, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του δύσκολου έτους, πολύς λόγος έγινε για τις ευθύνες που αναλογούν, με το Μορέα που εκτελούσε ακόμη εκείνη την περίοδο, έργα για την ολοκλήρωση του περιμετρικού της πόλης, να φωτογραφίζεται απ’ όλους! Άλλωστε, οι φωτογραφίες που συνήθως περιγράφουν περισσότερο ανάγλυφα, από κάθε λέξη, την κατάσταση που επικράτησε τις δύσκολες ώρες των έντονων φαινομένων, έλεγαν σχεδόν τα πάντα, ενώ η βασική παραδοχή, ήρθε από τον ίδιο τον Μορέα, που δεσμεύτηκε να κάνει τη μελέτη και να δώσει χρήματα για ένα αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή! Άραγε γιατί, αφού αυτός δεν ευθυνόταν; Ίσως και να ηχεί στη λέξη «ευαισθησία» η απάντηση! Μια απάντηση, που θα αργήσει το… λιγότερο 14 χρόνια(!), αν δικαίως, το στέλεχος του υπουργείου, έχει παραλληλίσει τις φονικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου και την πιθανή ευθύνη του Μορέα, με την κατολίσθηση και το δρόμο που… έφυγε στην Τσακώνα το 2003!

Ας περιμένουμε λοιπόν, με την ελπίδα να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, κάτι που φοβούνται οι κάτοικοι, ειδικά της Καλαμάτας, αφού δεν έχει γίνει ακόμη κάποιο σοβαρό έργο προστασίας! Στο μεταξύ, ποιος ξέρει; Μπορεί να έχουμε και κάποιο νέο και από τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστα Μαργέλη! Εστω και μετά από… 14 χρόνια! Το 2031 ίσως «κερδίσουμε» όσα χάθηκαν σε αξιοπιστία και σοβαρότητα κατά τα προ και μετα-μνημονιακά χρόνια, όπου οι πολίτες πληρώνουν αιματηρά τις αμαρτίες του πολιτικού και αυτοδιοικητικού συστήματος!

Leave a Reply