ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο φως η ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου Θουρίας με σημαντικές αποκαλύψεις!

0

Μετά την Αρχαία Μεσσήνη και τα σπουδαία ευρήματα που έχουν έρθει στο φως, τα τελευταία χρόνια, μια ακόμη περιοχή, αυτή της Θουρίας, έρχεται να προσθέσει κι άλλη αίγλη στα αρχαιολογικά μνημεία, φωτίζοντας με την ξεχωριστή αυτή, ιστορική λάμψη, τη Μεσσηνία του πολιτισμού!

Ένα μικρό «θαύμα», κάνοντας περήφανους τους Καλαματιανούς και τους Μεσσήνιους, όπου γης, συντελείται στην Αρχαία Θουρία. «Θεωρώ ότι φέτος, η ανασκαφή, πήγε παρά πολύ καλά, καθώς είχαμε σημαντικά και εντυπωσιακά αποτελέσματα», δήλωσε στο πλαίσιο μιας καθιερωμένης πια, γιορτής που γίνεται με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, η επικεφαλής Ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας, Ξένια Αραπογιάννη, η οποία εξήγησε τι ακριβώς ήρθε πρόσφατα στο φως!

«Αποκαλύφθηκε όλη η ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου, με την πρώτη σειρά των καθισμάτων, κάτι που αποτελεί ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα», δήλωσε η κα Αραπογιάννη, η οποία στάθηκε στη σημασία της αποκάλυψης. «Η σημασία αυτής της αποκάλυψης, είναι τεράστια και καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη ανάδειξη θα υπάρχει γι’ αυτόν τον τόπο, όταν ολοκληρωθεί η ανασκαφή και έχουμε αυτό το θέατρο, το οποίο μετά θα λειτουργήσει», δήλωσε η Ξένια Αραπογιάννη, που ευχαρίστησε όσους έχουν συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.

«Ευχαριστώ πρωτίστως το ίδρυμα Γεωργίου και Βικτορίας Καρέλια, που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μας, με γενναιόδωρες χορηγίες, καθώς χωρίς αυτό, δε θα είχε προχωρήσει τόσο πολύ το ανασκαφικό έργο, σε όλη τη Θουρία», δήλωσε η κα Αραγαπογιάννη και καταλήγοντας στις δηλώσεις, ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν επίσης βοηθήσει στο σπουδαίο αυτό έργο, καθώς είναι αρκετοί. «Ευχαριστώ το Δήμο της Καλαμάτας που πάλι μας βοήθησε και μας ενίσχυσε φέτος, καθώς και το ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου που μας ενίσχυσε για δεύτερη χρονιά, όπως και την Περιφέρεια, που δίνει χρήματα για τη βελτίωση της εικόνας των αρχαίων και την προβολή τους και ειδικά στο Ασκληπιείο, στο οποίο και φέτος, όπως και πέρυσι κάναμε έργα».

 

Γ. Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply