ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπεγράφη πρωτόκολλο αδελφοποίησης του Δήμου Πύλου – Νέστορος με το Δήμο Azov της Ρωσίας

0

Πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Δήμου Azov, υπογράφηκε στο Azov της Ρωσίας, σημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την έναρξη της ανάπτυξης στενότερων σχέσεων συνεργασίας μεταξύ τους.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η συνάντηση, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου, για την υπογραφή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο ιστορικό και αρχαιολογικό Μουσείο του Azov παρουσία μελών της Κυβέρνησης, εκπροσώπων της Περιφέρειας καθώς και αντιπροσωπειών και άλλων δήμων της Ευρώπης, όπου οι δύο δήμαρχοι βαθιά συγκινημένοι υπέγραψαν και δεσμεύτηκαν για τις από κοινού δράσεις στο εγγύς μέλλον.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό οι δύο Δήμοι θα αναλάβουν να προωθήσουν και να υποστηρίξουν:

  • Την ανάπτυξη επαφών και σχέσεων μεταξύ φορέων των δύο πόλεων σε διάφορους τομείς όπως αυτός της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς,
  • Την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στις δύο πόλεις με στόχο την ανάδειξη, προβολή και ενδυνάμωση των δεσμών, που συνδέουν την Πύλο και το Azov,
  • Την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς αρμοδιότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτούς της διοίκησης, της επιμόρφωσης/εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων, πολεοδομίας και χωροταξίας, δημόσιας υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος, συντήρησης και ανάπτυξης χώρων πρασίνου, , αθλητικής υποδομής, κοινωνικής μέριμνας, κ.α.
  • Την ανταλλαγή επισκέψεων ομάδων πολιτών των δύο πόλεων, με προτεραιότητα μαθητές της Πύλου στα πλαίσια της εκμάθησης της ιστορίας των δύο τόπων.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, η ελληνική αντιπροσωπεία που αποτελούταν από τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος και Α΄ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημ. Καφαντάρη καθώς και τον πρόεδρο της Δ.Κ Πύλου Ηλ. Γουρνά, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο του Azov Βλ. Ρασιούπκιν όπου μαζί με τους συνεργάτες τους αφού αναφέρθηκαν στις ομοιότητες και τις διαφορές του αυτοδιοικητικού συστήματος των δύο χωρών αντάλλαξαν απόψεις για τις από κοινού δράσεις των δύο δήμων.

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία Δημαρχείου του Azovτα εγκαίνια του μνημείου της ρωσικής φρεγάτας Azovκαθώς και του κυβερνήτη της πλοιάρχου Λαζάρεφ κάτω από κλίμα βαθιάς συγκίνησης και υπερηφάνειας.

Η βραδιά έκλεισε με συρτάκι από το ρωσικό μπαλέτο σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία Ζορμπάς.

Η συμμετοχή της φρεγάτας “AZOV” του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην ιστορική Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827, η οποία αδιαμφισβήτητα συντέλεσε στη θετική έκβαση της ελληνική απελευθέρωσης, στάθηκε αφορμή για να γνωριστούν οι δύο πόλεις καλύτερα, και σεβόμενοι το ηρωικό παρελθόν του ελληνικού και ρωσικού λαού, να προχωρήσουν σε περαιτέρω συνεργασία και ανάπτυξη σχέσεων.

Ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης δήλωσε τα εξής: « Μέρα ιστορικής σημασίας η σημερινή για τον δήμο μας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε σήμερα εδώ να δεσμευτούμε για δράσεις που μόνο όφελος θα έχουν το κοινό καλό του τόπου μας. Για μας η εξωστρέφεια και οι διεθνείς σχέσεις είναι αυτοσκοπός. Πιστεύουμε στην ελληνορωσική φιλία, είναι αποδεδειγμένη άλλωστε από την Ναυμαχία του Ναυαρίνο το 1827».

Leave a Reply