ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρυσό μετάλλιο ανεργίας!…

0

Οποιος έχει διαβάσει λιγάκι, ξέρει ότι ο χρυσός δεν βρίσκεται εύκολα. Πρέπει να σκάψεις και να  μολύνεις και εδάφη και νερά για να τον βρεις! Έτσι δεν είναι αβάσιμες οι κατηγορίες ότι η εταιρεία χρυσού μολύνει αρκετά το περιβάλλον.

Του ΘΟΔΩΡΟΥ  ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥgalanopoylos

Όμως όταν έχεις να κάνεις με 2.500 εργαζόμενους τα πράγματα αλλάζουν! Σε μία εποχή που το ένα τρίτο της Ελλάδας είναι άνεργο δεν μπορεί να πετάς στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους για να κρατήσεις καθαρό μόνο το περιβάλλον, να κάθονται να μελαγχολούν στον καθαρό αέρα… Και είναι και λιγάκι υποκριτικό γιατί η κάθε δουλειά και η κάθε επαγγελματική δραστηριότητα έχει την επιβάρυνση στον τόπο που ζεις και εργάζεσαι!  Λέτε ο τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της χώρας, δεν έχει μολύνει τις τουριστικές περιοχές με σκουπίδια, απόβλητα, τσιμέντα, λάδια και χημικά;

Λέτε να μην ξέρουν όσοι έχουν πυρηνελαιουργεία στην περιοχή τους ότι  ντουμανιάζει ο ουρανός; Ομως προσπαθούν να βολέψουν και εργαζόμενους και κατοίκους και επαγγελματικές προσπάθειες!  Εμείς όλοι που γίναμε εσωτερικοί μετανάστες για το μεροκάματο γιατί και ’μας κάποιος μάς έκλεισε την πόρτα που εργαζόμασταν, καταλαβαίνουμε καλά πως νιώθει ο εργαζόμενος να χάνει τη δουλειά του στα καλά καθούμενα και να γίνεται απόκληρος.

Και να ξέρει ότι εδώ που βρισκόμαστε, δεν πρόκειται να ξαναβρεί εργασία και είτε πρέπει να φύγει από τη χώρα, είτε να φύγει από αυτή τη ζωή με μαράζι ότι τίποτα δεν κατάφερε να δώσει την οικογένειά του! Εκεί στα  γραφεία υπουργείων και δημόσιες υπηρεσίες η μονιμότητα της εργασίας σας δεν σας αφήνει να βλέπετε και να νιώθετε τι πόνο κρύβει να σε κοιτά το παιδί σου και να μην έχεις να του δώσεις το παραμικρό… Ολοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι όποιες επενδύσεις στη χώρα έχουν και ένα κόστος,  απόλυτη καθαρότητα και βιομηχανική δραστηριότητα δεν υπάρχει!

Χρέος της Πολιτείας είναι να μετριάζει και να ελέγχει τα πάντα .Αλλά και να βοηθά επιχειρηματίες και εργαζόμενους .Με λόγια παχιά λόγια και προοδευτικούς  αφορισμούς, ούτε εργασίες βρίσκονται, ούτε επενδυτές να προσελκηθούν να δώσουν και να πάρουν και να μείνει κάτι για όλους .Η χώρα δεν ζει μόνο με προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά και να ζούσε, υπάρχουν εργαζόμενοι και είναι πολλοί αυτοί ,που προτιμούν να σκάβουν στις στοές παρά να φιλάνε… κατουρημένες ποδιές για ένα μισθό! Η εργασία δεν έχει χρώμα ούτε αριστερό, ούτε δεξιό, είναι ανάγκη ζωής και τη χρειαζόμαστε όλοι με κάθε κόπο, κάθε κόστος και κάθε προσπάθεια!

 

Leave a Reply