ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άντε να ’ρθουν οι βροχές μπας και …ποτιστούν τα δένδρα στο Αθλητικό Πάρκο Μοτοσικλέτας!

0

Ευτυχώς που μπήκε ο Σεπτέμβρης και ο καιρός σιγά σιγά θα πάρει φθινοπωρινή όψη και οι βροχές θα ’ναι μια ευχάριστη ανάσα για τη φύση που αυτό το καλοκαίρι κυριολεκτικά ψήθηκε… Όχι δεν είναι εισαγωγή μυθιστορήματος, ούτε ιστορία αγάπης… αντιθέτως πρόκειται για ιστορία αδιαφορίας του ανθρώπου για τη φύση! Εν προκειμένω «θύματα» της αδιαφορίας μας είναι τα δένδρα και ειδικά όσα βρίσκονται εκτός οπτικού μας πεδίου!
Το λέει άλλωστε και η λαϊκή παροιμία «μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται», εδώ παραφράζουμε και λέμε «δένδρα που δεν ποτίζονται γρήγορα ξεραίνονται!». Κι αφού σας βάλαμε στο κλίμα, πάμε και στο παρασύνθημα!
Εκεί ψηλά στο βουνό, στον παλιό σκουπιδότοπο που πριν λίγους μόλις μήνες απέκτησε αθλητική, πολλά υποσχόμενη, όψη τα δένδρα μάλλον θα μας …κουνήσουν μαντήλι! Περίπου 200 δέντρα φυτεύτηκαν πέρυσι την Άνοιξη και όπως μαρτυρούν οι εικόνες που κατέγραψε προ ημερών ο φακός της «Φ» γρήγορα δεν μείνει ούτε ένα όρθιο αφού κανείς δεν τα ποτίζει! Αρχικά ήταν υποχρέωση εργολάβου και πήγαινε κάθε 10 μέρες και τα πότιζε, φέτος, όπως μάθαμε, πήγαινε βυτίο του δήμου, ενώ οι άνθρωποι του αθλητικού συλλόγου ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. που έχουν πάρει με χρησιδάνειο τη χρήση του Αθλητικού Πάρκου Μοτοσικλέτας, είχαν αναλάβει την υποχρέωση να ποτίζουν τα 8 δένδρα που βρίσκονται μπροστά στο κτίσμα που υπάρχει εντός του πάρκου. Το νερό όμως ακόμη δεν έχει φθάσει…
Παρά την ενημέρωση της ΔΕΥΑΚ από τον αντιδήμαρχο Θαν. Βασιλόπουλο για το μείζονος σημασίας θέμα παροχής νερού όπως έχει χαρακτηρίσει -ανήμερα των εγκαινίων του αθλητικού πάρκου τον Μάρτιο αλλά και στο πλαίσιο συζητήσεων με τους ανθρώπους του αθλητικού σωματείου – μήνες αργότερα το πρόβλημα δεν έχει λυθεί! Η τελευταία ενημέρωση των ανθρώπων ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. αφορά στην ολοκλήρωση της μελέτης και πλέον αναμένεται η υλοποίηση του έργου.
Μέχρι, όμως, να πάει το νερό θα έχουν ξεραθεί περισσότερα από 60 δένδρα, ενώ ήδη περίπου 20 έχουν αποδυναμωθεί σε μεγάλο βαθμό!
Θα μας πείτε τώρα ποιος ασχολείται με δένδρα;
Βεβαίως και ασχολούμαστε! Πρωτίστως διότι για όσους δεν το γνωρίζουν τα δένδρα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του οξυγόνου και τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και στην τελική γιατί τα πληρώσαμε, γιατί δηλαδή να πάνε χαμένα τα λεφτά των δημοτών από αδιαφορία; Κρίμα δεν είναι…;

“Φ”

Leave a Reply