ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από τις ευθύνες, στροφή… στα «θα» και όσα ετοιμάζει ο Μορέας για να θωρακίσει την Καλαμάτα από τις πλημμύρες!

0

Περισσότερα από 14 χρόνια, θα χρειαστεί να περιμένουμε για την απόδοση των ευθυνών, σε όσους τυχόν αναλογούν, για τις φονικές πλημμύρες που έπνιξαν την Καλαμάτα, το Σεπτέμβριο του 2016, καθώς όπως ανέφερε χθες η «Φ» της Τετάρτης, τα ίδια τα στελέχη του υπουργείου, παραλληλίζουν το γεγονός, με εκείνο της κατολίσθησης του εθνικού δρόμου Τρίπολη – Καλαμάτα, στο ύψος της Τσακώνας, για την οποία κανείς δεν έχει… πληρώσει!

ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ


Για απόδοση ευθυνών λοιπόν, ακόμη, ούτε λόγος, με όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη με το Μορέα, ο οποίος έχει από την πρώτη στιγμή κατηγορηθεί πως φέρει μερίδιο ευθύνης, να μη μιλούν καν για το θέμα αυτό και να στρέφουν τη συζήτηση, στην προσφορά της εταιρείας που έφτιαξε τον περιμετρικό, καθώς ετοιμάζει μελέτη και ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα! Κανείς επίσης, δεν απάντησε στο ερώτημα, «Γιατί ο Μορέας, αφού δε φταίει, θέλει να δώσει τα… ωραία του λεφτά για να προστατέψει την πόλη;» Τα αναπάντητα ερωτήματα πολλά και μετά τα θύματα και τις τεράστιες ζημιές, όλοι στέκονται στο «θα»… Ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών μάλιστα, Χρήστος Σπίρτζης, απαγόρευσε… στους πάντες να προβούν σε δηλώσεις, τις οποίες ετοιμάζει και σύντομα θα κάνει ο ίδιος. «Είναι ένα μεγάλο έργο, για το οποίο εμείς δεν πρέπει να κάνουμε ανακοινώσεις, καθώς σε αυτές, θα προβεί ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης», δήλωσε επιστρέφοντας στην Καλαμάτα,  δήμαρχος της πόλης που συμμετείχε στη σύσκεψη, κάνοντας και αυτός αναφορά μόνο στο… «θα»! «Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η μελέτη που αγκαλιάζει ολόκληρη την περιοχή μέχρι τα Αρφαρά και λαμβάνει υπόψη τις πυρκαγιές του 2007, το Νέδοντα και τη θωράκιση του αεροδρομίου, της βιομηχανικής περιοχής και του βάλτου», ανέφερε ο Παναγιώτης Νίκας και συνέχισε. «Είναι μια μελέτη με πολλές παραμέτρους, εκ των οποίων κάποιες και νομικές, αλλά και με αρκετές δυσκολίες».

ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

«Βρισκόμαστε προ ενός μεγάλου έργου αξίας εκατομμυρίων ευρώ, που θα θωρακίσει για πάντα της Καλαμάτα», δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος παραδέχθηκε πως με αφορμή το έργο αυτό, ζητήθηκε να παγώσουν… όλα τα υπόλοιπα. «Είναι γεγονός, πως μας ζητήθηκε να μην προχωρήσουμε σε μελέτες και έργα, για να υπάρξει συνέργεια με το μεγάλο αυτό έργο», παραδέχθηκε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως για δυο μήνες αναβάλλονται τα πάντα στην κατεύθυνση αυτή, ώστε να «ταυτιστούν» με το Μορέα, ενώ κάλεσε τους κατοίκους να κάνουν υπομονή. «Παρακαλώ τους πολίτες να κάνουν υπομονή, άλλωστε αυτά που προγραμματίζονται, δεν έχουν γίνει 150 χρόνια τώρα», τόνισε με νόημα ο Παναγιώτης Νίκας, που όσον αφορά στα μεγάλα αντιπλημμυρικά ύψους 8 εκατ. ευρώ, για τη διαχείριση ομβρίων από το Νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα και από την Παναγίτσα μέχρι Νέδοντα, βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

 

Leave a Reply