ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Καλαμάτα τίμησε τη μνήμη των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού του 1986!

0

mnhmeio-seismos-kronthrhΤριάντα ένα χρόνια συμπληρώθηκαν τον καταστροφικό σεισμό που ισοπέδωσε την Καλαμάτα, στις 13 Σεπτεμβρίου 1986! Θύματα, τραυματίες, πόνος, αγωνία και ερείπια παντού, από το χτύπημα του Εγκέλαδου που βρήκε ευτυχώς, πάρα πολλούς Καλαματιανούς στις 8.22 το βράδυ εκείνου του Σαββάτου, στο λιμάνι, στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων της γραμμής που συνέδεε την πόλη με την Κρήτη.

Η γραμμή αυτή, που… έσωσε πολύ κόσμο, καθώς δεν ήταν σπίτι του, δε λειτουργεί πια, όμως η πόλη… αναγεννήθηκε και δε θυμίζει σε τίποτε, τις δύσκολες μέρες του 1986, που έγιναν πιο δύσκολες, όταν ο  μικρότερου μεγέθους, αλλά επίσης πολύ ισχυρός σεισμός της Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου, σαν αύριο, προκάλεσε ακόμη πιο μεγάλες ζημιές!
Η Καλαμάτα δεν ξεχνά! Δεν ξεχνά τον εφιάλτη και τα θύματα, στη μνήμη των οποίων, ο Δήμος τέλεσε δέηση, στο μνημείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Κροντήρη.

Στο πλαίσιο της τελετής, τελέστηκε τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων των σεισμών, με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, να εναποθέτει λίγα λουλούδια στη μνήμη τους και να τηρείται ενός λεπτού σιγή.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης.

 


Δεν ξεχνάμε το «ΜΑΡΙΑΝΑ 9» που βοήθησε πολλούς Καλαματιανούς!

 

marianna

Αγαπητοί φίλοι,

Συμπληρώθηκαν 31 χρόνια από το μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας που «πλήγωσε» την πόλη στις 13 Σεπτέμβρη του 1986.

Ανάμεσα σ’ εκείνα που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι και το πλοίο «ΜΑΡΙΑΝΝΑ 9» του  Γιάννη Λάτση.

Λίγες μέρες μετά από το σεισμό κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας και αποστολή του ήταν η παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους Καλαματιανούς.

Παρέμεινε στην προβλήτα περισσότερο από ένα χρόνο και προσέφερε πλήρη φιλοξενία σε πάμπολλες οικογένειες  της πόλης μας.

Δυο αδημοσίευτες φωτογραφίες του πλοίου που ήταν δεμένο στο λιμάνι μας.

 

Σταύρος Καλυβιώτης

 

 

 

Leave a Reply