ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θέλει τερματοφύλακα, κεντρικό αμυντικό, ακραίο επιθετικό και σέντερ φορ για να “κλείσει” το ρόστερ

0
  • ΣΤΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΑΝΑΛΗΘΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ

  • ΖΑΛΙΚΑΣ: «ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ»

«Είναι δύσκολο να χτίσεις μια ομάδα από τα θεμέλια», ήταν τα λόγια του Νίκου Ζαλίκα στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της «Καλαμάτας» προαναγγέλλοντας τέσσερις ακόμη μεταγραφές που θα ενισχύσουν περαιτέρω το ρόστερ, καθιστώντας το πιο πλήρες και ικανότερο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Γ΄ Εθνικής.

Όλα αυτά στο περιθώριο του αγώνα Κυπέλλου Ερασιτεχνών, όπου η ομάδα της «Καλαμάτας» πήρε άνετη και ευρεία νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Πεταλιδίου με 8-0. Συντρίβοντας τον κατώτερης κατηγορίας Απόλλωνα Πεταλιδίου, η ομάδα του Νίκου Ζαλίκα προκρίθηκε άνετα στους «16».

Στη συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσάκωνας, ο γεν. γραμματέας  Άκης Δάλλας και τα μέλη Χρήστος Κορομηλάς και Παύλος Κρανιώτης καθώς και ο προπονητής Νίκος Ζαλίκας μίλησαν για την νέα σεζόν και όσα έχουν πράξει μέχρι τώρα.

 

Ζαλίκας: «Είναι δύσκολο να χτίσεις

μια ομάδα από τα θεμέλια»

Είναι πράγματι δύσκολο να χτίσεις έναν δύσκολο από την αρχή πόσο μάλλον προσδοκώντας την άμεση άνοδό του στην ανώτερη κατηγορία. Αυτό επισήμανε ο Νίκος Ζαλίκας ο οποίος τόνισε επίσης πως στην προσπάθεια που γίνεται φέτος, επιβάλλεται η στήριξη όλων!

«Μπορεί η προετοιμασία μας να ξεκίνησε επίσημα τον Αύγουστο, αλλά την ομάδα την δουλεύαμε καιρό πριν! Σε συνάντηση με τους κ. Παπαδόπουλο και Τσάκωνα στην αρχή της χρονιάς, μιλήσαμε για τον σχεδιασμό της ομάδας και έγινε μια προσεκτική προσέγγιση σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση και την εκτίμηση του ρόστερ, την ενίσχυση και την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδος μέσα σε πλαίσια μιας ποδοσφαιρικής λογικής και υπομονής.

Η ομάδα αυτή την στιγμή έχει ένα φυσικό ηγέτη τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι και η «ψυχή» της και δεν έχω σκοπό ούτε να σαλιαρίσω ούτε να «αβαντάρω». Η αγάπη του για τον Σύλλογο τον έφερε πίσω στην ενασχόληση του και προσπαθεί να την ξαναχτίσει από την αρχή! Επιβάλλεται η στήριξη από μας και από τον κόσμο. Άλλωστε οι ομάδες δημιουργούνται  και δεν αγοράζονται…

Είναι εύκολο να αλλάξεις πρόσωπα και να φτιάξεις κάτι καινούργιο σπαταλώντας χρήματα, το δύσκολο είναι να χτίσεις από τα θεμέλια! Είναι δύσκολη η μεταβατική περίοδος καθώς υπήρχαν 19 παίκτες και παρέμειναν 10, ενώ στην συνέχεια ήρθαν άλλοι 8, κάποιοι δόθηκαν δανεικοί και θα αξιολογηθούν. Όλοι προσπάθησαν και έδειξαν ένα θετικό πρόσωπο στην προετοιμασία και είμαι ικανοποιημένος γι’ αυτό.» είπε και συνέχισε: «Τέθηκε προτεραιότητα στην αλλαγή νοοτροπίας στους παίκτες και στην αντίληψη -γενικότερα – των φετινών απαιτήσεων της ομάδας διότι πρέπει να έχουν το «γνώθι σαυτόν». Απαιτείται απ’ όλους μας ρεαλισμός και σοβαρότητα στις κινήσεις μας, δεν χρειάζεται να «στρουθοκαμηλίζουμε»… λογικές Χουντίνι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν!»

 

Η περαιτέρω ενίσχυση και

ο πρωταγωνιστικός στόχος

Στην περαιτέρω ενίσχυση που θα συμβάλει στην υλοποίηση των υψηλών στόχων που έχει η ομάδα της Καλαμάτας, αναφέρθηκε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Τσάκωνας.

«Η διοίκηση του κ. Παπαδόπουλου είχε στόχο να βγάλει την ομάδα από το τοπικό και να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες… ανεβήκαμε στην Γ΄ Εθνική με ντόπια παιδία. Παραπέρα θέλουμε να ενισχυθούμε με 5-6 παίκτες μεγαλύτερης κατηγορίας προκειμένου να έχει η ομάδα πρωταγωνιστικό στόχο στην κατηγορία.

Οι εξελίξεις, όμως, δεν ήρθαν όπως τις θέλαμε! Λόγω των αρκετών αποχωρήσεων προχωρήσαμε σε επιπλέον μεταγραφές κι αυτοί που ήρθαν είχαν αγωνιστεί σε Α΄ και Β΄ Εθνική.

Υπάρχουν ακόμη κάποιες ελλείψεις και βρισκόμαστε σε συζητήσεις με παίκτες…»

Ο κ. Ζαλίκας επιβεβαίωσε την αναζήτηση τεσσάρων ακόμη παικτών έχοντας επαφές με έναν τερματοφύλακα, έναν κεντρικό αμυντικό, έναν ακραίο επιθετικό και έναν σέντερ φορ.

 

Αρνητικός αντίκτυπος

των αναληθών δημοσιευμάτων

Ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου αφορούσε στην κριτική του Τύπου και ο αντίκτυπος που έχει στην λειτουργία της ομάδας. Όπως εξήγησε ορισμένα δημοσιεύματα αποδείχθηκαν αναληθή και είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο κ Τσάκωνας αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα συγκεκριμένου τοπικού site/δημοσιογράφου που ασκεί βαριά κριτική στην ομάδα, παρότι όπως επισήμανε η κριτική είναι ωφέλιμη, όχι όμως μέσω αναληθών και κακοπροαίρετων δημοσιευμάτων.

«Ο κόσμος έχει μπερδευτεί με αυτά που γράφονται γι’ αυτό αποφασίσαμε να μιλήσουμε για να ακουστεί επίσημη τοποθέτηση.

Η ομάδα είναι εδώ! Ο κ. Παπαδόπουλος στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια και είναι δίπλα μας, θέλουμε και τον κόσμο δίπλα μας, να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια έστω με ένα εισιτήριο διαρκείας, με μια πινακίδα ή με την παρουσία του στο γήπεδο. Προσπαθούμε να στηρίξουμε και τις ακαδημίες και να βγάλουμε παιδιά και από εκεί…»

Διάβασε –συγκεκριμένους- τίτλους που στη συνέχεια διέψευσε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Διαβάσαμε για επίσημες προτάσεις που δεν υπήρξαν ποτέ, για απλήρωτους ποδοσφαιριστές στους οποίους δεν υπάρχουν οφειλές, για πανάκριβα διαρκείας που μόνο η ανακαίνιση των θέσεων στην κερκίδα υπερβαίνει τα έσοδα από την πώλησή τους αλλά και δηλώσεις ποδοσφαιριστών που δεν έγιναν ποτέ και διαψεύστηκαν» είπε και έκλεισε «Αυτά μόνο κακό κάνουν στην ομάδα»!

Το σχετικό σχόλιο του κ. Ζαλίκα ήταν : «Υπομονή θέλει το όλο εγχείρημα, ενώ θέλουμε αυστηρή κριτική για να γινόμαστε καλύτεροι αλλά να ξέρουμε γιατί μας κρίνουν!»

 

Έμφαση στις Ακαδημίες

και «Αθλητικός Φάκελος»

Στις ακαδημίες και στην σημασία που δίνει ο σύλλογος για την ανάπτυξη και εμπλουτισμό τους με νέο «αίμα» αναφέρθηκε ο Άκης Δάλλας. Η σημασία τους κομβικό, τόνισε ο γεν. γραμματέας, καθώς αναπτύσσοντας τις ακαδημίες σε βάθος χρόνου η «Καλαμάτα» θα είναι σε θέση να πλαισιωθεί και να αναδείξει τα δικά της παιδιά.

Μικρή παρέμβαση έκανε και ο Στέλιος Παπαδόπουλος, υπεύθυνος Ακαδημιών, ο οποίος είπε πως θα δημιουργηθεί «Αθλητικός Φάκελος» για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή μέσω του οποίου θα παρέχεται ασφάλιση και θα περιλαμβάνει πλήρη στοιχεία αθλητή.

Επιπλέον θα υπάρχει ειδική μέριμνα ενημέρωσης σε θέματα διατροφής και ψυχολογίας, ενώ η ομάδα είναι αποφασισμένη να στηρίξει τους αθλητές της και εκτός γηπέδων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση την οποία θα ενθαρρύνει και βοηθά.

Παράλληλα ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τις ακαδημίες του συλλόγου, με τα παιδιά να αυξάνονται συνεχώς. Αξίζει να σημειωθεί πως η ακαδημία έχει 150 και πλέον παιδιά, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία του Σταύρου Παπαδόπουλου αλλά και τη συνολική δράση του στον χώρο του ποδοσφαίρου, έχοντας αναδείξει στην πορεία πολλούς αθλητές αποτελούν πρωτοτυπία για τα Ελληνικά δεδομένα.

Άνετη πρόκριση για την «Καλαμάτα»

Νωρίτερα, η ομάδα … «μίλησε» εντός τερέν! Η τυπικά φιλοξενούμενη «Καλαμάτα» κέρδισε με 8-0 τον Απόλλωνα Πεταλιδίου στο γήπεδο «Στ. Παπαδόπουλος», στο εμβόλιμο ματς Κυπέλλου Ερασιτεχνών Μεσσηνίας και προκρίθηκε με άνεση στους «16» του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει την προσεχή Κυριακή, 16:30, τον Ολυμπιακό Καλαμάτας (διαιτητής θα είναι ο Νίκος Τουρλομούσης) .

kalamata-3

Για την ιστορία, το πρώτο γκολ πέτυχε ο Σαραντόπουλος, ο Νικολόπουλος αύξησε σε δυο τα τέρματα της ομάδας του με φοβερό σουτ στη κίνηση.

Το 3-0 έγινε δια ποδός Μερκούρη, μετά από κάθετη πάσα Σαραντόπουλου, με τον πρώτο να προλαβαίνει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει στην συνέχεια στα δίκτυα.

Ο Νικολόπουλος σκόραρε και για το 4-0, με σουτ στην κλειστή γωνία του Κάρλος, αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

kalamata-4

Στην επανάληψη, ο Μέρκουρης με ωραίο τελείωμα, με το αριστερό, έγραψε το 5-0. Ο Τσουλάκος με εξαιρετικό σουτ, έξω από μεγάλη περιοχή, έκανε 6 τα τέρματα και ξανά χρίστηκε σκόρερ, λίγα λεπτά αργότερα, κάνοντας το 7-0 με ένα πανέμορφο γκολ!

Το …«κερασάκι στην τούρτα» ήρθε με αυτογκόλ του Μούντανου, με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Καλογερόπουλου.

Να σημειωθεί ότι στο ματς Κυπέλλου δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν οι Γουερέ, Ρονκάτο, Παπουτσογιαννόπουλος, Ορ. Νικολόπουλο, Κουρέλα, στη θέση τους πήραν χρόνο παιδιά από τις Ακαδημίες.

kalamata-2

 

Π.Ν.

Leave a Reply