ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σε πεδίο εσωτερικής αντιπαράθεσης μετετράπη η μεταφορά των μαθητών της Μεσσηνίας που είναι ακόμη στον… αέρα!

0

Ποικίλες διαστάσεις, λαμβάνει το θέμα της παράτασης που δόθηκε στις συμβάσεις, μετά τη ματαίωση του διαγωνισμού της μεταφοράς των μαθητών της Μεσσηνίας. Το θέμα, που για πολλά παιδιά, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού, είναι μείζον, έχει «εγκλωβιστεί» σε εσωτερικές… διαμάχες στους κόλπους της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, με την ουσία, να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Το πολιτικό… τσουνάμι που επέφερε η ματαίωση του διαγωνισμού, προκαλεί αίσθηση, όπως και η αναφορά υπηρεσιακών παραγόντων, στη διάταξη η οποία, δε δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε πολλούς επαγγελματίες μεταφορείς. «Όσο και να προσπαθεί ο οποιοσδήποτε ή η οποιαδήποτε, να με βάλει στα όρια του κουτσομπολιού και τη διαδικασία του «Τι είπες; Τι είπα; Τι είπε ο κάθε υπηρεσιακός παράγοντας…» εγώ, θα παραμείνω πιστή και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους μαθητές και τους γονείς τους, καθώς όλα τα υπόλοιπα, με αφήνουν παγερά αδιάφορη», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η οποία επεσήμανε πως για το θέμα, μπορεί αν χρειαστεί να παρέμβει η δικαιοσύνη. «Είναι πολύ απογοητευτικό για τα παιδιά και τους γονείς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ή που έχουν προβλήματα με τις αποστάσεις, να συζητούμε ποιος έφερε, τι, στη δημοσιότητα», δήλωσε η κα Αλειφέρη και συνέχισε. «Θα συνιστούσα σε όλους και όλες, στα νομικά θέματα, επειδή είναι απέραντα και κανείς δεν μπορεί να έχει τη βεβαιότητα ότι τα έχει κατακτήσει, καθώς ακόμη και τα δικαστήρια άγονται σε κρίσεις που στη συνέχεια ακυρώνονται, να αφήσουμε τους αρμόδιους, να τοποθετηθούν», είπε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, η οποία θέλησε να σταθεί στην ουσία και όσα συμβαίνουν σήμερα!

ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

«Μέχρι σήμερα, έχουν ξεκινήσει δρομολόγια 30 μισθωμένα λεωφορεία που είχαμε μέχρι πέρυσι και 100 δρομολόγια από τα ταξί, από τα 200 συνολικά, ενώ μέχρι αύριο θα ξεκινήσουν, περίπου 60 ακόμη δρομολόγια», τόνισε η κα Αλειφέρη, η οποία στάθηκε στα όποια προβλήματα έχουν ήδη ή θα ανακύψουν. «Θα υπάρξει θέμα με 40 περίπου παιδιά, για τα οποία έχει ήδη ενημερωθεί η υπηρεσία, που δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με τα παλιά δρομολόγια και θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε. Μεγαλύτερο πρόβλημα για μας, είναι τα νήπια και τα προνήπια, τα αιτήματα για τα οποία, αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, χωρίς να είναι βέβαιο, αν αυτά θα εξυπηρετηθούν με τις παρατάσεις των δρομολογίων. Επίσης, προσπαθούμε να μην υπάρξουν προβλήματα για τα ΑμεΑ, καθώς ίσως ανακύψουν θέματα με παιδιά που έχουν τελειώσει το Ειδικό Δημοτικό και θα χρειαστεί να μεταφερθούν στο ΕΕΕΚ όπου η απόσταση είναι πολύ μεγάλη και οι παρατάσεις, μπορεί να μην επαρκούν για την εξυπηρέτησή τους. Θα το δούμε το θέμα αυτό, λόγω του κοινωνικού και ευαίσθητου χαρακτήρα του», δήλωσε καταληκτικά η Ελένη Αλειφέρη, τονίζοντας πως το πιο σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει, είναι η 90λεπτη παραμονή των παιδιών και οι αποστάσεις από τα σπίτια τους, μέχρι τη στάση του λεωφορείου, όπου πολλά μικρά παιδιά πρέπει να διανύουν, μέχρι και 1.200 μέτρα, αλλά και μεγαλύτεροι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, μέχρι και πάνω από 5 χιλιόμετρα!

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply