ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε κλίμα συγκίνησης ο ύστατος χαιρετισμός του Σπύρου Σαρδέλη χθες στην Καλαμάτα

0

ΕΦΥΓΕ ΠΡΟΩΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Απεβίωσε προχθές και κηδεύτηκε χθες, ο Σπύρος Σαρδέλης, ο οποίος διετέλεσε περίπου επί τριακονταετία δημοτικός υπάλληλος και επί πολλά έτη ήταν Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας.

Ο δήμαρχος, για την απώλεια του Σπύρου Σαρδέλη, έκανε την εξής δήλωση: «Ο αείμνηστος Σπύρος προσέφερε άριστες υπηρεσίες στο Δήμο, επί σειράν ετών, από διάφορες θέσεις και πάνω από 10 χρόνια ως ταμίας. Δεκάδες έλεγχοι έγιναν από το Υπουργείο Οικονομικών και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα. Τον εμπιστευόμασταν όλοι σε αυτό το πόστο.
Είχε κύρος μεταξύ των συναδέλφων του. Υπήρξε συνδικαλιστής με επιμονή και αγωνιστικότητα, αλλά χωρίς ακρότητες, λεκτικές ή άλλες. Προσέφερε στον αθλητισμό. Υπηρέτησε και το Δήμο και την κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο.
Αφήνει παρακαταθήκες ο Σπύρος Σαρδέλης και θα μας λείψει. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!
Οι ευχές μας συνοδεύουν την οικογένειά του».
Σημειώνεται ότι η κηδεία του εκλιπόντος έγινε χθες με δημοτική δαπάνη, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, σε έκτακτη συνεδρίασή του. Επίσης, διατέθη ατελώς χώρος ταφής στο Κεντρικό Κοιμητήριο Καλαμάτας και στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Ακόμη, αποφασίσθηκε η σημαία του Δήμου στα Δημοτικά Κτήρια να κυματίζει μεσίστια επί τριήμερο. Τέλος, η φωτογραφία του Σπύρου Σαρδέλη θα αναρτηθεί σε χώρο του Δημαρχείου.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Καλό σου ταξίδι φίλε, συνάδελφε και συναγωνιστή Σπύρο Σαρδέλη…!!!». Με αυτές τις φράσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποχαιρέτησε τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας για τον οποίο αναφέρει:

«Ο Σπύρος Σαρδέλης ευγενικός, πρόσχαρος είχε πάντα διάθεση να βοηθήσει και να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Μεσσηνίας, που επί πολλά χρόνια ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (ήταν και Ταμίας του Δήμου Καλαμάτας) αλλά και γενικότερα όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην οποία ήταν Αντιπρόσωπος, όπως και στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Θα θυμόμαστε πάντα τον Σπύρο με το χαμόγελο, την ευθύτητα του λόγου του, την εντιμότητα αλλά και την ειλικρίνεια και την καλοσύνη που τον χαρακτήριζε. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι συνάδελφοι του στην Καλαμάτα, στη Μεσσηνία, καθώς επίσης και οι συνεργάτες του στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συγκλονίστηκαν στο άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου του.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του Σπύρου Σαρδέλη και τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του αλλά και στους συναδέλφους του στο Δήμο Καλαμάτας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει».

ΜΑΝ. ΜΑΚΑΡΗΣ: ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ…

Για το θάνατο του Σπύρου Σαρδέλη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρης ανέφερε:

«Έφυγε πρόωρα από κοντά μας ο ευσυνείδητος υπάλληλος του Δήμου Καλαμάτας και  αγωνιστής πρόεδρος των εργαζομένων των ΟΤΑ του νομού Μεσσηνίας Σπύρος Σαρδέλης

Είχα την τιμή να τον γνωρίσω  όταν αγωνιζόταν με σθένος  για την επαναπρόσληψη των απολυμένων  σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνόμων.

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες” εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Το παράδειγμα του πρέπει να αποτελέσει πυξίδα για όσους υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση».

· Με συλλυπητήρια μηνύματα αποχαιρέτισαν τον συνάδελφο, τον συνδικαλιστή και άνθρωπο Σπύρο Σαρδέλη του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ και το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Leave a Reply