ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυλαία με το περσινό έργο «Το σκλαβί» σε τρεις τελευταίες παραστάσεις και δυναμική συνέχεια!

0

Δυναμικά, ξεκινά η νέα σεζόν για την Πειραματική Σκηνή της Καλαμάτας, η οποία ανοίγει το νέο της… κύκλο, κλείνοντας έναν άλλο, αυτόν της προηγούμενης περιόδου, η οποία «στιγματίστηκε» από την επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Το σκλαβί», η οποία θα επαναληφθεί σήμερα και το Σαββατοκύριακο.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

«Η περσινή θεατρική σεζόν, ολοκληρώνεται με ένα θεατρικό τριήμερο, 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Καλαμάτας, με την επανάληψη της θεατρικής παράστασης αυτής παράστασης, βασισμένη στο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής, Λέτα Πετρουλάκη, η οποία αναφέρθηκε στο σημαντικό αυτό έργο. «Είναι μια παράσταση που αγαπήθηκε πάρα πολύ, όχι μόνο από το κοινό, αλλά και από τη θεατρική μας ομάδα και από τους συντελεστές και απ’ όλους μας.

Είναι ένα μαγικό παραμύθι, που γράφτηκε στη Σύμη, το οποίο διασκεύασε σε ένα ξεχωριστό θεατρικό έργο, η Ξένια Καλογεροπούλου και είχε πάρει όταν ανέβηκε, το βραβείο του καλύτερου θεατρικού έργου της χρονιάς», δήλωσε η κα Πετρουλάκη, που αναφέρθηκε και στους συντελεστές. «Η σκηνοθεσία, είναι της Δέσποινας Δρεπανιά και του Κωνσταντίνου Μαραβέλια, η μουσική, του Νίκου Κυπουργού, οι στίχοι των τραγουδιών, της Λίνας Νικολακοπούλου, σκηνικά – φροντιστήριο της Κατερίνας Μηλιαρέση, η μουσική διδασκαλία είναι της Κατερίνας Πετρουλάκη, οι φωτισμοί του Γιάννη Τσιούπα, η φωτογράφηση του Νίκου Τζαβάρα, η αφίσα της Τζένης Ντεκελέ, ενώ στην επιμέλεια κουστουμιών βοηθήσαμε όλοι», ανέφερε η Λέτα Πετρουλάκη, τονίζοντας πως συνολικά παίρνουν μέρος 32 παιδιά, που είναι διαρκώς επί σκηνής, καθώς αλλάζουν ρόλους, τραγουδούν, χορεύουν, κινούνται και ερμηνεύουν. Η πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής, αναφέρθηκε και στους επόμενους στόχους.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ  ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Αμέσως μετά την παράσταση, θα ξεκινήσουν όλες οι δραστηριότητες της Πειραματικής Σκηνής, ενώ  ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές τόσο για την καινούρια θεατρική ομάδα, όσο και για το θεατρικό παιχνίδι, οι οποίες συνεχίζονται κάθε μέρα, από τις 7 μέχρι τις 8:30 το απόγευμα. «Πολύ σύντομα, από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει θεατρικό παιχνίδι, που θα γίνεται κάθε Παρασκευή για προνήπια και νήπια και κάθε Σάββατο πρωί, για τα μεγαλύτερα παιδιά, ενώ παράλληλα, προγραμματίζουμε σεμινάρια για ενήλικες», δήλωσε η Λέτα Πετρουλάκη, που αναφέρθηκε και στο νέο προγραμματισμό.
Ιδιαίτερα ξεχωριστό, αναμένεται και φέτος, το 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου,  το οποίο θα είναι διευρυμένο και πανελλαδικό, με στόχο να πάρει σύντομα και διεθνείς διαστάσεις. «Θα πρέπει να δουλέψουμε από τώρα, πάρα πολύ, για να μπορέσουμε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, ενώ θα κάνουμε πολλά εργαστήρια κατασκευής γιαγαντόκουκλας και κάθε κούκλας, καθώς θέλουμε η Καλαμάτα να γεμίσει κούκλες», ανέφερε η κα Πετρουλάκη, επισημαίνοντας πως στόχος, είναι να υλοποιηθεί και μια παρέλαση με κούκλες στην πόλη. «Έχουμε στο μυαλό μας πολλά πράγματα και την υλοποίηση πολλών σεμιναρίων, όπως παπιέ μασέ και πάτσγουορκ και φυσικά, ένα πρωτότυπο σεμινάριο, για το πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να δουλέψει στο διοικητικό συμβούλιο ενός Πολιτιστικού Συλλόγου», δήλωσε η πρόεδρος της Πειραματικής, επισημαίνοντας πως πρόκειται για κάτι πρωτοποριακό. «Το πρωτότυπο αυτό σεμινάριο, έχει να κάνει και με το ότι η Πειραματική Σκηνή, πρέπει να έχει μέλλον και συνέχεια και βέβαια δεν μπορεί οι ίδιοι οι άνθρωποι και λόγω ηλικίας, να συνεχίσουν. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον το εργαστήρι αυτό, για το πώς μπορεί να λειτουργήσει ένας Σύλλογος πολιτιστικό περιεχόμενο και πως μπορεί να ανέβει μια εκδήλωση με θέμα τον πολιτισμό, το θέατρο και τη μουσική», ανέφερε η Λέτα Πετρουλάκη, με τους σκηνοθέτες της παράστασης «Το σκλαβί» Δέσποινα Δρεπανιά και Κωνσταντίνο Μαραβέλια, να μιλούν για την παράσταση.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΤΟ «ΣΚΛΑΒΙ»

«Τελειώνοντας αυτή η χρονιά, που είχε κούραση, αλλά και πολύ χαρά, είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία μετά από τόσα χρόνια, να ξαναέρθω στην Πειραματική Σκηνή, αυτή τη φορά με τον Κωνσταντίνο, που τον είχα παιδί στους Όρνιθες το 2001 και έπαιζε εκεί και να δημιουργήσουμε ένα χώρο θεάτρου, μέσα στο όνειρο, στην εργασία και στο ταξίδι του να βρει ο καθένας τον εαυτό του! Αυτό είναι το μεγάλο δίδαγμα που δίνει το θέατρο και μιλάω και για ‘μενα και για τα παιδιά», δήλωσε η κα Δρεπανιά με τον κ. Μαραβέλια, να στέκεται στην ομαδική συμμετοχή. «Εγώ το μόνο που θα ήθελα να αναφέρω, είναι πως καταφέραμε να γίνουμε μια ομάδα και αυτό φαίνεται στην παράσταση, ανεξάρτητα από το αν αρέσει ή όχι! Όλα τα παιδιά είναι επί σκηνής, λειτουργώντας ομαδικά, καθώς δεν είναι μια παράσταση πρωταγωνιστών! Φαίνεται πως κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Όλοι είναι το ίδιο σημαντικοί, καθώς χωρίς κάποιον δε γίνεται η σκηνή, αλλά ταυτόχρονα, μπορεί και να γίνει! Είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για όλα τα παιδιά», δήλωσε καταληκτικά ο Κωνσταντίνος Μαραβέλιας.

Leave a Reply