ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γοητευμένοι οι καθηγητές Λυκείων της Ιταλίας από την ομηρική Κυπαρισσία και την Τριφυλία

0

Mε άριστες εντυπώσεις αναχώρησαν για την χώρα τους περίπου 70 καθηγητές κλασικών σπουδών που συμμετείχαν για λίγες ημέρες στο Εκπαιδευτικό σεμινάριο που διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας. Οι καθηγητές διδάσκουν στα λύκεια του νομού Λομπαρντία της Ιταλίας ενώ έγιναν διαλέξεις στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος, επισκέψεις αλλά και δραστηριότητες.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το σεμινάριο επικεντρώνεται στις κλασσικές σπουδές και οργανώνεται από την Νομαρχία της Λομπαρντίας της Ιταλίας καθώς επελέγη η Μεσσηνία λόγω των τοπικών, την ιστορική με την αρχαιολογική του αξία αλλά κυρίως τις φιλολογικές ερευνητικές αναζητήσεις στο τόπο.

Ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών κ. Τσουζέπε Τζιανέτο που ομιλεί άριστα την ελληνική γλώσσα μίλησε αποκλειστικά στην στήλη μας, τονίζοντας ότι τα σεμινάρια διεξάγονται για 6 συνεχή χρόνια σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας όπως τους Δελφούς , την Ολυμπία , την Ιθάκη , το Τολό , την Καβάλα.

Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Πρόσθεσε ότι η Κυπαρισσία αποτελεί ένα ενδιαφέρον τόπο με τις κλασικές σπουδές καθώς έχει να κάνει με την Ομηρική εποχή, ενώ έγιναν επισκέψεις στον Επικούρειο Απόλλωνα, στο Μουσείο της Χώρας μαζί με τα καθημερινά επιμορφωτικά μαθήματα. Ο κ. Τζιανέτο ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον Δήμο Τριφυλίας ενώ κεντρικό θέμα του σεμιναρίου ήταν η Φύση στους κλασσικούς χρόνους.

Παράλληλα μίλησε με ύμνους για την Κυπαρισσία και την Ελλάδα αποτελώντας ένα κοινό πολιτισμό γεμάτος ιστορία, ενώ στο Λύκειο διδάσκονται τόσο τα Λατινικά όσο και τα Αρχαία Ελληνικά, με κοινούς δεσμούς που απαρτίζουν τους δύο λαούς ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η φιλοξενία ήταν υποδειγματική. Στο Apollo resort hotel πριν αναχωρήσουν διεξήχθη μια Ελληνική βραδιά με παραδοσιακούς χορούς από τμήμα του ΜΕΣΚ μαζί με ελληνική γευσιγνωσία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply