ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με δυνατό… χαρτί την ενότητα ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης που συναντήθηκε με Καραμανλή και Σαμαρά

0

Δυναμική παρουσία με δυνατό… χαρτί, την ενότητα, ετοιμάζει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πριν αναχωρήσει για τη συμπρωτεύουσα, συναντήθηκε με τους πρώην πρωθυπουργούς και προκατόχους του στην προεδρεία, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι θα είναι παρόντες κατά την ομιλία του, στη ΔΕΘ. Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών, ξεχωριστός, ήταν ο παραλληλισμός από τον Αντώνη Σαμαρά, του περιστατικού με την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό, με εκείνο που είχε συμβεί παλιά στη Μεσσηνία και την ιδιαίτερη πατρίδα του. «Λένε σε δύο μήνες; Λέω και δύο χρόνια. Θυμάστε τι έγινε στην Πύλο», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για μισή ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως καμία από τις δύο πλευρές δε θέλησε να γνωστοποιήσει κάτι περισσότερο για το περιεχόμενο των συνομιλιών που αφορούσαν στις πολιτικές εξελίξεις και την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, κάτι που συνέβη και μετά τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Κώστα Καραμανλή.

 Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Βγαίνοντας από το γραφείο του Κ. Μητσοτάκη, ο Αντ. Σαμαράς ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πως βλέπει να εξελίσσεται η κατάσταση με τη ρύπανση του Αργοσαρωνικού και εκτίμησε ότι στερούνται σοβαρότητας οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που δημιουργούν κλίμα απορρύπανσης της περιοχής σε διάστημα λίγων ημερών, καθώς όπως πρόσθεσε σε αντίστοιχου μεγέθους καταστροφές σε άλλες περιοχές της γης ο καθαρισμός τους και η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος διαρκεί από μήνες έως και χρόνια.

«Με την ίδια ευκολία που ανάβουν το τσιγάρο τους με την ίδια ευκολία λένε ότι σε 20 μέρες θα είναι εντάξει. Πώς το λες αυτό τόσο εύκολα; Δεν σταθμίζουν τα δεδομένα. Αυτό θα αποβεί σε βάρος τους», είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: «Μακάρι να διαψευσθώ», ενώ στο σχόλιο πως η κυβέρνηση λέει ότι σε δύο μήνες θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, απάντησε: «Σε 2 μήνες; Λέω …και 2 χρόνια… Ας δουν σε παρόμοιες περιπτώσεις πόσο χρόνο πήρε μέχρι να καθαρίσει… Στην πατρίδα μου στην Πύλο… θυμάστε; Πόσο χρόνο πήρε; Αν οι στέρεες ουσίες του μαζούτ πέσουν στο βυθό, χρειάζεται αντιμετώπιση με χημικά. Αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις;», ανέφερε και πρόσθεσε. «Ποιος θα κλείσει ξενοδοχείο για διακοπές στην περιοχή; Και πώς θα δουλέψουν οι περιφερειακές επιχειρήσεις; Αυτοί δεν θα ζητήσουν αποζημιώσεις; Ποιος θα τους αποζημιώσει αυτούς;».

Leave a Reply