ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προχωρεί η κεντρική διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο!

0

Η απόφαση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων είναι καθοριστικής σημασίας για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της Πελοποννήσου. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ στην Τρίπολη, κατά πλειοψηφία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως, ο δήμαρχος Καλαμάτας υποστήριξε τις πάγιες απόψεις του, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να γίνει τοπική διαχείριση. Πρέπει η διαχείριση απορριμάτων να είναι κεντρική, με ΣΔΙΤ. Ο Δήμος Καλαμάτας, ο μοναδικός που κάνει τοπική διαχείριση, θα τη διακόψει με την έναρξη της κεντρικής.

Η απόφαση του ΦΟΔΣΑ είναι το πρώτο σκαλί σ’ ένα δύσκολο δρόμο, τον οποίον πρέπει να πορευθούμε με ορθολογισμό, συνεννόηση και μακριά από λαϊκισμούς και τυχοδιωκτικές συμπεριφορές».

  • Κατανοητή η αγωνία ορισμένων δημάρχων (ευτυχώς και των 6 της Μεσσηνίας), ωστόσο υπάρχουν, ισχυρές αντιδράσεις που εκφράστηκαν με τις 17 αρνητικές ψήφους. Ο δρόμος φαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολος, όσο κι αν η πρόσφατη απόφαση δημιουργεί μια κάποια αισιοδοξία! Από την πολιτική βούληση και την αξιοπιστία της κυβέρνησης θα εξαρτηθούν τώρα όλα, με θεσμική κατοχύρωση της κεντρικής περιφερειακής διαχείρισης. Επιτέλους, τα ψηφοθηρικά παιχνιδάκια δημάρχων και βουλευτών με τα σκουπίδια (δημόσια υγεία, περιβάλλον) πρέπει να χτυπηθούν με τρόπο τελεσίδικο και αμετάκλητο! Αλλιώς…

Θ.Τ.

Leave a Reply