ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το εγκώμιο της κυβέρνησης για την απομάκρυνση των εργολάβων καθαριότητας πλέκει η 6η ΥΠΕ!

0

Στην εξοικονόμηση πόρων, αναφέρεται ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Νικολόπουλος, πλέκοντας το… εγκώμιο της κυβέρνησης, αναφορικά με την πρόσληψη των καθαριστριών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η 6η ΥΠΕ, ήδη ξεκίνησε η υπογραφή των ατομικών συμβάσεων των 75 εργαζομένων που αναλαμβάνουν την καθαριότητα στην κεντρική υπηρεσία  και στις  μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία έγινε μέσω ΑΣΕΠ.

«Οι εργαζόμενοι πλέον έχουν την πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και το εργασιακό καθεστώς που προβλέπει η νομοθεσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία γίνεται ειδική αναφορά στη χρονική… ταύτιση της αντικατάστασης των εργολάβων, με τη διαβίβαση στοιχείων από τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου  Ιωαννίνων στην Εισαγγελία.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το εκτιμώμενο μισθολογικό κόστος  το οποίο κατέβαλε η εταιρεία ήταν μικρότερο τουλάχιστον κατά  530.000 ευρώ ετησίως από αυτό το οποίο προέβλεπε η σύμβαση.  Διαφορά, που το νοσοκομείο πλήρωνε όλο   το προηγούμενο διάστημα στην εταιρεία ως μισθολογικό και ασφαλιστικό  κόστος και κατέληγε  ως  εταιρικό κέρδος. Για μια ακόμα φορά δικαιώνεται απόλυτα η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την έξωση των «εργολάβων» και τη σύναψη συμβάσεων εργασίας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη κ.λπ.», καταλήγει η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ.

Leave a Reply