ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 2o Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας!

0

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη φιλοξενία στην Καλαμάτα, του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών, το οποίο θα προσελκύσει χιλιάδες κόσμου, με τα οφέλη πολλά και ιδίως μακροπρόθεσμα, καθώς η διοργάνωση, θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως διαφήμιση για την περιοχή. Οι εκδηλώσεις, θα ξεκινήσουν στις 11 Οκτωβρίου και ενόψει της έναρξης των εργασιών, οι ιθύνοντες συναντήθηκαν χθες, με κάποιους από τους εθελοντές, οι οποίοι ωστόσο δεν είναι αρκετοί.

Το κάλεσμα παραμένει, με ενεργό να είναι ακόμη, στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, το εικονίδιο, μέσω του οποίου μπορεί κανείς να δηλώσει την επιθυμία να γίνει εθελοντής και να βοηθήσει στην προετοιμασία και τη διενέργεια του 2ου αυτού διεθνούς Φεστιβάλ, το οποίο θα ρίξει αυλαία στις 15 Οκτωβρίου. Η συμβολή των εθελοντών στη μεγάλη επιτυχία που είχε ο πρώτος διαγωνισμός, τον Οκτώβριο του 2015, υπήρξε σημαντική, όπως επεσήμανε, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, με το Δήμο να ευελπιστεί ότι και πάλι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά του, σημαντικός αριθμός εθελοντών γι’ αυτό το σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 52 χορωδίες από 17 χώρες και αναμένονται να επισκεφθούν την πόλη περίπου 2.000 χορωδοί.
Πρόκειται για ένα μεγάλο καλλιτεχνικό εγχείρημα, το οποίο θα… ανοίξει αυλαία το πρωί της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου, με συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Φιλαρμονικής της Πολεμικής Αεροπορίας, το ίδιο απόγευμα, θα ακολουθήσει η παρέλαση των χορωδιών και το βράδυ, η τελετή έναρξης στο κλειστό της Τέντας.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιούνται διαγωνισμοί χορωδιών μεταξύ των οποίων και ο θρησκευτικός διαγωνισμός στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, κονσέρτα φιλίας, γκαλά, ο διαγωνισμός Grand Prix και το πάρτι του Φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο κλειστό της Τέντας με την απονομή των βραβείων και την τελετή λήξης.

 

 

Leave a Reply