ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φτωχό σε πόρους το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 και λιγότερα έργα στην Τριφυλία!

0

Nέα στοιχεία για τα οικονομικά του Δήμου Τριφυλίας θα αναλυθούν μετά την πρόταση για το προσχέδιο του Προυπολογισμού που συνέταξε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, το οποίο μάλιστα παρουσιάστηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Το προσχέδιο αυτή την φορά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς κατά ήταν ο Σαράντος Κουκούμης, της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Οι μειώσεις δαπανών, η συρρίκνωση κωδικών αλλά και η εξοικονόμηση πόρων από ενδεχόμενες σπατάλες αποτελούν σημαντικά συστατικά του προσχεδίου, για το οποίο  το 2018 αγγίζει συνολικά τα 20.613.939,74 ευρώ, δεδομένου ότι παρουσιάζεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ισοσκελισμένος. Ωστόσο με μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι υπάρχει μείωση στο συνολικό ποσό σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κατά 1.579.105,87 ευρώ και εφόσον πάρει τις εγκρίσεις από τις κεντρικές υπηρεσίες θα τεθεί σε ψηφοφορία

στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στο Νοέμβριο προκειμένου να σταλεί στο υπουργείο.

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Σύμφωνα με τους επιμέρους πίνακες εκτός από την μείωση πόρων διακρίνεται η περιστολή των τακτικών εσόδων στο Δήμο που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ καθώς για το 2017 προβλέπονται έσοδα 7.832.134 ευρώ, ενώ για το 2018 στα 6.751.683 ευρώ. Μειωμένα εμφανίζονται εξάλλου τα επιμέρους ποσά των επενδύσεων καθώς το 2017 αγγίζουν τα 3,3 εκατ. ευρώ ενώ για το νέο έτος η πρόβλεψη ανέρχεται στα 2,2, εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα η μέση μείωση να ξεπερνά το 27%. Μειωμένα θα είναι τέλος ποσά για μελέτες, για κοινωνικούς πόρους αλλά και για άλλες δράσεις. Προφανώς θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η τελική του μορφή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

Leave a Reply