ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πολιτικό πλεονέκτημα του Αλέξη…

0

Ο Αλέξης από προχθές είναι νομίζω ο μακροβιότερος πρωθυπουργός, μετά το 2009. Κατά πάσα πιθανότητα θα καταστεί και από τους μακροβιότερους της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας. Η ιστορία διδάσκει ότι κανείς δεν μπορεί να ηγηθεί, αν δεν μπορεί να διαπράξει πολιτική πατροκτονία ή παιδοκτονία!

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥpanagiotis-giannopoylos
Δικηγόρου

Π.χ. ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, «σκότωσε» την ΕΡΕ και πρωτύτερα το ιερατείο των αναμενόμενων διαδόχων του Παπάγου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, σκότωσε την Ενωση Κέντρου. Εσχάτως πλειάδα υποψηφίων συναγωνίζονται για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, ενός πουκάμισου αδειανού, μιας Ελένης, μιας πολιτικής ξελόντζας, χωρίς αγκωνάρια για πανοσήκωμα!!

Την ίδια στιγμή γόνος πολιτικού τζακιού θωπεύει την τύχη να του χαρίσει τις πρωθυπουργίες που δεν κατάφερε ο πατέρας του ή η αδελφή του. Η τύχη όμως μωραίνει εκείνον που ζει, κατασκευάζει και υπομένει τους μικρούς του θανάτους. Κάθε νίκη έχει τα πόδια της κόκκινα! Το πλεονέκτημα, λοιπόν, του Αλέξη, δεν αφορά μόνον στο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, αλλά στην ικανότητά του να μην φοβάται τους μικρούς και αναγκαίους θανάτους, που ξεγεννούν την ιστορία και τροφοδοτούν τους αιφνιδιασμούς της.

Φανταστείτε π.χ, αύριο ο Αλέξης να ανακοινώσει ότι διεκδικεί και αυτός την ηγεσία της Κεντροαριστεράς…! Και αφού το φανταστείτε υπολογίστε τις αντιδράσεις των ΜΜΕ, των δέκα και βάλε υποψηφίων, του Κυριάκου και τέλος της κοινωνίας. Τι έπαιρναν οι ινδιάνοι ενθύμιο; Σκάλπ το έλεγαν;…

Leave a Reply