ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεχωριστή η εκδήλωση τύπου «Λευκή Νύχτα» στη Μεσσήνη – Αν και περιορισμένες οι αγορές σε καταστήματα και πανηγύρι

0

Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΣΤΗΝ… ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Επιτυχία σημείωσε για μια ακόμη φορά, η «Λευκή Νύχτα» της Μεσσήνης, μια γιορτή, με αφορμή το παραδοσιακό πανηγύρι της περιοχής, η οποία διοργανώθηκε το Σάββατο για τέταρτη χρονιά, με στόχο να τονωθεί η αγορά και να γνωρίσουν οι καταναλωτές και τον εκεί εμπορικό κόσμο.

Η διοργάνωση, που φέρει τίτλο «Πάμε Μεσσήνη», πρωτοξεκίνησε ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της Καλαμάτας, που ήταν εμπνευσμένη από εκείνη των Λιοσίων και είχε στόχο, στο τέλος των θερινών εκπτώσεων, ντόπιοι και επισκέπτες, να κάνουν πολύ φθηνά, κάποιες από τις απαραίτητες κυρίως και όχι μόνο, αγορές.

Στη Μεσσήνη, επελέγη η περίοδος του πανηγυριού, καθώς οι επισκέπτες είναι πολλοί, σε μια προσπάθεια να κινηθούν και τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία αυτές τις ημέρες, διαχρονικά, δεν έχουν την αναμενόμενη κίνηση. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής, Γιώργος Τσακόπουλος, δήλωσε ικανοποιημένος από την προσέλευση και την επαφή των πολιτών με τους εμπόρους και τη γνωριμία τους με την αγορά, καθώς ακόμη και στο πλαίσιο αυτής της ξεχωριστής νύχτας, οπότε και οι τιμές των καταστημάτων της πόλης, ήταν πραγματικά χαμηλές, οι αγορές ήταν περιορισμένες. «Είναι σημαντικό να διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις, καθώς θέλουμε να μπαίνει κόσμος και να γνωρίζει τα μαγαζιά μας», δήλωσε ο κ. Τσακόπουλος, με τη διοργάνωση να περιλαμβάνει αρκετές πολιτιστικές και μουσικές δράσεις και τη Μεσσήνη να… μεταμορφώνεται σε έναν τόπο γιορτινό! «Ο κόσμος είναι πάρα πολύς και σε συνδυασμό με το πανηγύρι μας, έχουμε αρκετές εκδηλώσεις, για να διασκεδάσει και να ψωνίσει σε χαμηλές τιμές», ανέφερε ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης με την αντιδήμαρχο Γεωργία Παναγοπούλου, να στέκεται στον εορταστικό χαρακτήρα, που σε συνδυασμό με την εμπορική πανήγυρη, έδινε χρώμα όπως είπε και… φως στην πόλη, στην οποία ειδικά το Σάββατο, απόλαυσαν πολλοί ντόπιοι και επισκέπτες τη βόλτα και τις αγορές τους.

tzonhs-messhnh2 tzonhs-messhnh

Η προσπάθεια τεράστια και η διοργάνωση άρτια, το… κοινό μυστικό της κρίσης όμως, απλώθηκε και στη Μεσσήνη, καθώς οι περισσότεροι, επέλεξαν απλώς, να κάνουν μια βόλτα στη φωτισμένη πόλη για να χαρούν την εορταστική ατμόσφαιρα, αφού για αγορές, ούτε λόγος! Χαρακτηριστική και προφανώς ενδεικτική, η εικόνα φέτος στο πανηγύρι, στο οποίο, η κίνηση καταγράφηκε μειωμένη κατά 50% περίπου!

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΠΛΗΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ… Η ΠΤΩΣΗ ΑΓΓΙΖΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ 50%!

«Δυστυχώς οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα και ψωνίζουν πραγματικά, τα άκρως απαραίτητα», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος που πουλά στρατιωτικά είδη, ο οποίος επισκέπτεται όλα αυτά τα τελευταία πολλά χρόνια το πανηγύρι, επισημαίνοντας πως ο κόσμος φέτος ήταν λιγότερος από ποτέ και οι αγορές μειωμένες σχεδόν στο μισό!

«Ρωτούν, κάνουν παζάρια και παίρνουν ότι πραγματικά χρειάζονται! Βέβαια, αυτό δε συμβαίνει μόνο στη Μεσσήνη, παρατηρείται σε όλα τα παζάρια που πηγαίνουμε, λόγω φυσικά της κρίσης», ανέφερε ο κ. Κανελλόπουλος, ενώ στη «Φ» μίλησαν και δύο Έλληνες βιοτέχνες, ένας λευκών ειδών και ένας ειδών ένδυσης, οι οποίοι περιέγραψαν ανάγλυφα τη γενικότερη κατάσταση. «Η κίνηση και οι αγορές κυρίως, είναι μειωμένη κατά 50%», ανέφερε ο κ. Χρήστος, βιοτέχνης λευκών ειδών, τονίζοντας πως από τα 17 τελευταία χρόνια που έρχεται στο πανηγύρι της Μεσσήνης, η φετινή χρονιά, είναι με διαφορά, η χειρότερη!

«Πλέον δεν κάνουν ούτε βόλτα, ενώ όλοι περιμένουν να πάρουν τις συντάξεις στις 28 του μηνός, οι οποίες βέβαια δε φτάνουν, δυστυχώς! Το μόνο που μπορούμε πλέον να κάνουμε, είναι να φτιάξουμε όλοι από μια καλύβα στο βουνό και να καλλιεργούμε για την επιβίωση», δήλωσε ο βιοτέχνης που για ευνόητους λόγους, δε θέλησε να καταγραφεί το επώνυμό του, καθώς στη συνέχεια του ρεπορτάζ, μιλά και για την εφορία, τους ελέγχους και τους ξένους, που πωλούν επίσης προϊόντα σε παζάρια ή στους δρόμους και τις παραλίες. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Κωνσταντίνος, βιοτέχνη ειδών ένδυσης, με κοινή διαπίστωση απ’ όλους, αυτήν της μειωμένης αγοραστικής κίνησης. «Η κίνηση είναι πραγματικά υποτονική, ενώ σε όλα τα παζάρια που πηγαίνουμε βλέπουμε πτώση από 10 και 20% μέχρι και πολύ περισσότερο, λόγω της κρίσης.

Οι καταναλωτές επιλέγουν όσα έχουν πραγματικά ανάγκη και ζητούν ακόμη πιο χαμηλές τιμές, αφού πραγματικά δεν έχουν χρήματα». Ο κ. Κωνσταντίνος, που είναι Έλληνας βιοτέχνης, έδωσε και μια άλλη διάσταση στα προβλήματα των εμπόρων, που έχουν ποικίλες προεκτάσεις, τονίζοντας πως αναγκάζεται να φέρνει και κάποια εμπορεύματα από την Τουρκία κυρίως και δευτερευόντως από την Κίνα, καθώς όπως είπε, «εμείς παράγουμε ο βαμβάκι, αλλά έρχονται οι Τούρκοι και μας το παίρνουν και μας το δίνουν επεξεργασμένο. Μέχρι προχθές, είχαμε τις βιοτεχνίες, όπου από το βαμβάκι, φτάναμε στο έτοιμο εμπόρευμα, όμως δυστυχώς τώρα, η πολιτική που ασκείται, μας έφερε σε αυτήν την κατάντια! Γιατί περί κατάντιας πρόκειται, όταν στη Βουλγαρία η φορολόγηση είναι 10% και στην Ελλάδα 70%», ανέφερε και έκανε ειδική μνεία, μαζί με τους υπόλοιπους, πέραν της υψηλής φορολόγησης και στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι έλεγχοι, από τα κλιμάκια της Εφορίας.

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ… ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ!

eforiakoi

«Μια δυο φορές την ημέρα, οι εφοριακοί, είναι στο πανηγύρι της Μεσσήνης και ήδη έχουν γράψει πολλούς για αποδείξεις», δήλωσε ο κ. Κανελλόπουλος, με αίσθηση να προκαλούν οι δηλώσεις των Ελλήνων βιοτεχνών. «Δουλεύουμε για την εφορία, η οποία είναι κάθε μέρα, όλη την ημέρα στο παζάρι! Καλό είναι να κάνουν ελέγχους, δε λέω, όμως απορώ γιατί κάνουν μόνο στους Έλληνες! Δηλαδή αυτοί από το Μπαγκλαντές, δεν είναι μικροπωλητές; Στους αλλοδαπούς δεν πρέπει να γίνεται έλεγχος;», ανέφερε ο βιοτέχνης λευκών ειδών, με το συνάδελφό του, βιοτέχνη ενδυμάτων να τονίζει με νόημα. «Μας κυνηγούν συνέχεια, προφανώς, η Αρχή που θέλει να… μαζέψει το χρήμα, κάνει τη δουλειά της, δε λέμε να μην κάνουν ελέγχους, όμως ο έλεγχος, πρέπει να είναι σωστός», ανέφερε ο βιοτέχνης και αξίζει να σημειωθεί πως, διαρκείς, είναι οι έλεγχοι και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία κατά κοινή ομολογία, είναι τα μοναδικά που κινούνται αυτές τις ημέρες στην περιοχή. Οι περισσότεροι επισκέπτες άλλωστε, πηγαίνουν στην εκκλησία να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας και μην μπορώντας να αγοράσουν, τρώνε σουβλάκι και επιστρέφουν στο σπίτι τους…

  • Στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας» 25-9 ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Μεσσήνη, την πόλη που μπορεί να απογειωθεί αναπτυξιακά τα επόμενα χρόνια!

Leave a Reply