ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία οι μετρήσεις και η ενημέρωση για τον σακχαρώδη διαβήτη στην Καρδαμύλη

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας οι δράσεις του Ενημερωτικού Προγράμματος «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας», το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία»!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το Πρόγραμμα, που αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη, διεξάγεται από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο 2017 σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Τον συνολικό συντονισμό του Προγράμματος έχει αναλάβει ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) Παν. Χαλβατσιώτης.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων, 50 κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), καθώς και να ενημερωθούν έγκυρα για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του Σακχαρώδη Διαβήτη στην κατάμεστη αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Στο ενημερωτικό μέρος δόθηκαν οι διαλέξεις «Παχυσαρκία και Διαβήτης», από τον Διευθυντή Ε.Σ.Υ. Παθολογίας, Υπεύθυνο Π.Ε.Δ.Υ.-Κ.Υ. Αγ. Νικολάου Δυτικής Μάνης Νικ. Γκιούλο, «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. Παν. Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον χειρουργό, επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής, στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας Παν. Γιαννόπουλο, με την ενεργή συμμετοχή του κοινού.  

          Την εκδήλωση προλόγισαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία» Αθανασία Καρούνου και ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας. 

Επόμενους «σταθμούς» της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας θα αποτελέσουν η Λογγά 30 Σεπτεμβρίου, η Μεσσήνη 3 Οκτωβρίου, ο Αριστομένης 21 Οκτωβρίου, καθώς και η Κυπαρισσία, οι Γαργαλιάνοι και τα Φιλιατρά εντός του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου. 

Οι μετρήσεις της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και των σακχάρων στις εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία και στήριξη της εταιρίας MENARINI Diagnostics, την οποία και ευχαριστούμε για την συμβολή της. Το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στις μετρήσεις σε όλους τους Δήμους, προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά και τους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την ευγενική τους προσφορά.

101 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply