ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η απεργία στον Τύπο και οι απεργοσπάστες!

0

ΗΜΕΡΑ απεργίας η προχθεσινή για τον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας με τους δημοσιογράφους να διεκδικούν τα αυτονόητα!

Να ζητούν ξανά από την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς μετά από ένα και πλέον χρόνο δεν έχει βρεθεί καμία λύση για τα επικουρικά ταμεία του κλάδου και όλοι οι εργαζόμενοι είναι κυριολεκτικά τον αέρα! Οι δημοσιογράφοι απήργησαν διεκδικώντας την προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, την νομοθετική διασφάλιση των οικονομικών πόρων των ταμείων του κλάδου, ζητώντας από την κυβέρνηση να ρυθμίσει άμεσα, με νομοθετική παρέμβαση, την απρόσκοπτη λειτουργία των ταμείων του κλάδου.

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ τοπικό η ίδια ιστορία… η μοναδική εφημερίδα που απήργησε ήταν η «Φωνή». Η «Φωνή» και η «foninews.gr» σεβόμενη τη μάχη που δίνει ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας συμμετείχε για μια ακόμη φορά στον κοινό αγώνα, σταματώντας την ροή ειδήσεων με την ανακοίνωση της απεργιακής κινητοποίησης!

Αποτέλεσε ωστόσο την μοναδική εκ των τοπικών εφημερίδων που το έπραξε αφού «Ελευθερία» και «Θάρρος» επέλεξαν και πάλι να γίνουν η εξαίρεση! Και ήταν από τις λίγες σε όλη την Ελλάδα εφημερίδες που κυκλοφόρησαν!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ με απεργοσπαστικό μηχανισμό «Ελευθερία» και «Θάρρος» επέλεξαν για μια ακόμη φορά να μην σεβαστούν την «φωνή» διαμαρτυρίας του δημοσιογραφικού κόσμου και της περιφέρειας για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται, μην στηρίζοντας με τον απλούστερο δυνατό τρόπο την προσπάθειά τους να διεκδικήσουν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους!

Αυτό βεβαίως, γεννά προβληματισμούς και ως προς την ηθική αντιμετώπιση από την πλευρά των εργοδοτών των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι …υπάλληλοί τους! Επίσης διασπά τον αγώνα ολάκερου του δημοσιογραφικού κόσμου δημιουργώντας «αντιπολίτευση» σε έναν αγώνα που όφειλε να είναι κοινός…

Η «ΦΩΝΗ» δεν έγινε και δεν θα γίνει δραπέτης από τους κοινωνικούς αγώνες, ιδιαίτερα μάλιστα στην εποχή της κρίσης όπου ο περιφερειακός Τύπος απαξιώνεται και υποχρεώνεται να λειτουργήσει σ’ ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις του πολιτικού συστήματος. Όχι μόνο δεν στηρίζεται, αλλά με καταστρατήγηση του θεσμικού πλαισίου περιθωριοποιείται, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις επιχειρήσεις και την τύχη των εργαζομένων!

Θανάσης Τσαμούλης

 

Leave a Reply