ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ημιτελές το αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή Χανδρινού-Στενωσιά καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού

0

«Ένα έργο πνοής για το τόπο μας, η κατασκευή αρδευτικού δικτύου – τσιμενταύλακα στη περιοχή “Κάμπος” Χανδρινού -Στενωσιάς του Δήμου Πύλου-Νέστορος, έχει αφεθεί ανολοκλήρωτο».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και προσθέτει:

«Πρόκειται για μία περιοχή η οποία με την πολύτιμη προσφορά πληθώρας πηγών που αναβλύζουν διάσπαρτες και των ποταμών που ρέουν σε αυτήν καθόλη την διάρκεια του έτους, εδώ και αιώνες καλλιεργείτε με κηπευτικά, δημητριακά και άλλα βασικά είδη διατροφής, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα γεωργούς από τρία χωριά, καλύπτοντας κυρίως τις πρώτες ανάγκες διατροφής των νοικοκυριών μας.

  • Επειδή δημιουργούνται εύλογες υπόνοιες για την πρόθεση κάποιων να μας αφαιρέσουν το φυσικό πλούτο μας των υδάτων προς όφελος τρίτου ή τρίτων προσώπων δρομολογώντας με πράξεις και παραλήψεις παράνομες καταστάσεις και τετελεσμένα γεγονότα.
  • Επειδή αδικαιολόγητα ο ανάδοχος έχει καταστρέψει το προϋφιστάμενο από 100ετίας υπάρχον δίκτυο υδραυλάκων άρδευσης και έχει αλλάξει τη ροή των υδάτων οδηγώντας αυτά σε παρακείμενο ποτάμι και στη θάλασσα με συνέπεια τη μη άρδευση υπαρχουσών καλλιεργειών του κάμπου για δεύτερη συνεχόμενη θερινή περίοδο και την απειλή οικονομικής καταστροφής μας.
  • Επειδή έχουμε οχλήσει τον Δήμο Πύλου Νέστορος κατ’ επανάληψη χωρίς αποτέλεσμα και με επίσημα έγγραφα προς αυτόν ζητήσαμε να συζητηθεί το πρόβλημά μας σε Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να λάβουμε απάντηση:

– Καταγγέλλουμε τον δήμο Πύλου Νέστορος για ακόμα μια φορά για πλήρη εγκατάλειψη των αγροτών  και τον θεωρούμε υπεύθυνο  για την καταστροφή τον καλλιεργειών μας.

– Ζητάμε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και από την περιφέρεια να  δώσουν λύση.

– Δεν θα επιτρέψουμε  σε κανέναν   την καταστροφή του κάμπου για ακόμα μια χρόνια.

– Θα μας βρουν μπροστά τους».

Leave a Reply