ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αιτήματα υποβάλλουν οι τράπεζες για e-πλειστηριασμούς από Δεκέμβριο!

0

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Μαζικά αιτήματα για μετάπτωση πλειστηριασμών από το… φυσικό στο ηλεκτρονικό περιβάλλον άρχισαν να υποβάλλουν από χθες οι ελληνικές τράπεζες, καθώς μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης το νέο σύστημα είναι έτοιμο.

Οι πρώτες πωλήσεις ακινήτων από τις τράπεζες μέσω της νέας πλατφόρμας αναμένονται στις αρχές Δεκεμβρίου. Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η πιστοποίηση των συμβολαιογράφων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή.
Στόχος τους, σύμφωνα και με εκτενές ρεπορτάζ στο «Βήμα» είναι να επισπευσθούν οι ρευστοποιήσεις ενεχύρων για υποθέσεις που μπορεί να… σέρνονται ακόμη και από το 2015, λόγω των συνεχών αναβολών που προκάλεσαν κυρίως οι δράσεις κινημάτων αλληλεγγύης με την παρεμπόδιση των συνεδριάσεων και τον προπηλακισμό συμβολαιογράφων!

Στο στόχαστρο των πιστωτικών ιδρυμάτων θα βρεθεί και η πρώτη κατοικία για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στον νόμο Κατσέλη και δεν είναι συνεργάσιμοι για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης για το δάνειό τους. Οι τραπεζικές διοικήσεις θα επιδιώξουν στο μέτρο του δυνατού να προχωρήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς έχουν δεσμευτεί στην ΕΚΤ να παρουσιάσουν πρόοδο σε αυτό το μέτωπο.

Διαφορετικά κινδυνεύουν με επιπρόσθετες προβλέψεις. Στην τελευταία συνάντηση των επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών ομίλων στη Φρανκφούρτη με κορυφαία στελέχη της Ευρωτράπεζας, οι ελληνικές διοικήσεις έλαβαν… κίτρινη κάρτα για τον χαμηλό βαθμό αξιοποίησης των πλειστηριασμών! Κλείστηκε δε και νέο… ραντεβού για τα τέλη του 2017 προκειμένου να επαναξιολογηθούν οι επιδόσεις τους!

Leave a Reply