ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοινό μέτωπο Νίκα – Καφαντάρη για την υποδοχή παράνομων μεταναστών σε άλλες περιοχές!

0

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Δίχως τέλος η εισροή παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, με χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά, να μπαίνουν σε σαπιοκάραβα και να ξεκινούν για το άγνωστο, με πυξίδα… την ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο! Μέσα σε λίγες ημέρες, στα ανοιχτά της Πύλου, χθες, εντοπίστηκε ένα ακόμη σκάφος που μετέφερε 75 λαθρομετανάστες και τους δύο διακινητές τους, με τον προβληματισμό των φορέων του νομού έντονο! Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ζήτησε από την πολιτεία να εκμεταλλευτεί τους πόρους που έχει στη διάθεσή της γι’ αυτόν το σκοπό και να δώσει σοβαρή λύση στο πρόβλημα της υποδοχής και ο ομόλογός του, της Πύλου, Δημήτρης Καφαντάρης, κάλεσε να μην επωμίζεται πια, την ευθύνη ο δήμος του ή η Καλαμάτα, απλώς και μόνο επειδή έχουν λιμάνι.

«Τα 75 άτομα είναι πάρα πολλά και δεν υπάρχει χώρος στην περιοχή για να μπορέσουμε να τους φιλοξενήσουμε», σημείωσε ο κ. Καφαντάρης, επισημαίνοντας πως ο Δήμος του, μπορεί να υποδεχθεί μέχρι 40 άτομα, καθώς χρειάζεται στο χώρο αυτό να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως τουλάχιστον, τουαλέτες. «Το κλειστό γυμναστήριο που χωράει πάρα πολλούς, είναι αυτή τη στιγμή σε λειτουργία, όμως θα πρέπει , όχι μόνο η Καλαμάτα και η Πύλος να υποδέχονται τους ανθρώπους αυτούς. Πρέπει να πάρει θέση και η Περιφέρεια και να αρχίσουν να δέχονται αυτούς τους ανθρώπους και άλλοι Δήμοι, η Μεσσήνη, η Τριφυλία, η Μεγαλόπολη, η Τρίπολη και άλλες περιοχές», δήλωσε ο Δημήτρης Καφαντάρης, σβήνοντας τα… όποια ίχνη κόντρας με τον Παναγιώτη Νίκα, οι δηλώσεις του οποίου, κυμάνθηκαν σχεδόν στο ίδιο μήκος κύματος.

ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

«Προχθές άφησαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, 65 πρόσφυγες! Εμείς ως δημοτική αρχή, δεν μπορούμε να ανεχθούμε δύστυχους ανθρώπους, ξεβρασμένους στο λιμάνι μας, γι’ αυτό και κάνουμε ότι είναι δυνατό, σε συνεργασία με τα Λιμεναρχείο, την Αστυνομία και τον Ερυθρό Σταυρό», δήλωσε ο δήμαρχος της Καλαμάτας, επισημαίνοντας πως η φιλοξενία, καλύπτεται από το δημοτικό προϋπολογισμό. «Οφείλουμε να φερθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους με τον τρόπο που πρέπει. Ανθρώπινα και χριστιανικά», ανέφερε ο κ. Νίκας και συνέχισε, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές. «Εντοπίστηκαν στα ανοιχτά της Πύλου, ήρθαν στην Καλαμάτα! Κακώς, κατά την άποψή μου, διότι από την Πύλο μέχρι την Καλαμάτα, υπάρχουν κάποιες εγκαταστάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αν δεν τις ξέρουν να τους πούμε εμείς που είναι! Αυτή τη στιγμή, έχουν φτάσει στα ανοιχτά της Πύλου, 75 μετανάστες!

Παρακαλώ το κράτος δημόσια, επειδή υπάρχουν τα χρήματα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να αντιμετωπιστεί το θέμα με την αξιοποίηση κρατικών κτιρίων, ξενοδοχείων που έχουν περάσει στην ευθύνη των τραπεζών, καθώς έχουν κατασχεθεί, παλιών εργοστασίων και άλλων και να δημιουργηθεί ένας ανθρώπινος χώρος, με όλες τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις, για τη φιλοξενία για όσο χρειάζεται, αυτών των ανθρώπων. Εμάς δεν μας πέφτει λόγος για την εθνική πολιτική, τι γίνεται δηλαδή με αυτόν τον κόσμο από κάποιο σημείο και μετά», ανέφερε ο κ. Νίκας, τονίζοντας πως η ευθύνη, πρέπει να μοιραστεί! «Μέχρι τώρα έχουμε κάνει ότι μπορούμε με τις υπηρεσίες μας και πρέπει να ξέρετε πως ο λαός του Δήμου Καλαμάτας, έχει πληρώσει για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων και σωστά έχει κάνει, μέσα από το δημοτικό προϋπολογισμό. Παρακαλώ, να μην είναι η Καλαμάτα, η μόνη πόλη που επωμίζεται αυτό το θέμα. Δε θέλω να τα ονομάσω βάρος! Η συμπεριφορά όλων μας, πρέπει να είναι ανθρώπινη και υποστηρικτική προς αυτόν το δύστυχο κόσμο», δήλωσε ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ζητώντας άμεσα μέτρα.

Leave a Reply