ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον Σακχαρώδη Διαβήτη με σημερινή στη Μεσσήνη

0

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στη Λογγά Μεσσηνίας οι δράσεις του Ενημερωτικού Προγράμματος «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας», το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», ενώ σήμερα παίρνει σειρά η Μεσσήνη όπου θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση.

diavitis-messini

Το Πρόγραμμα, που αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη, διεξάγεται από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο 2017 σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Μετά την Καλαμάτα (2 Ιουνίου), την Πύλο (15 Ιουνίου), τη Χώρα (16 Ιουνίου), τον Μελιγαλά (30 Ιουλίου), το Πεταλίδι (1 Σεπτεμβρίου) και την Καρδαμύλη (23 Σεπτεμβρίου), η έβδομη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Λογγά στις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τον συνολικό συντονισμό του Προγράμματος έχει αναλάβει ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) Παν. Χαλβατσιώτης.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων, 60 κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), καθώς και να ενημερωθούν έγκυρα για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του Σακχαρώδη Διαβήτη στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λογγά, ο Διευθυντής του οποίου, Ηλίας Παρθένιος, παρείχε την αμέριστη στήριξή του στη γενική διοργάνωση της εκδήλωσης.  

Στο ενημερωτικό μέρος δόθηκαν οι διαλέξεις «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον χειρουργό, επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας Παν. Γιαννόπουλο, με την ενεργή συμμετοχή του κοινού.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο εκπρόσωπος του δημάρχου Μεσσήνης Ηλίας Πετρόπουλος και η γενική γραμματέας του Συλλόγου Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία» Α. Κορμπίλα, παρουσία και της προέδρου του Συλλόγου Αθ. Καρούνου.

Το συνολικό Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Οιχαλίας, Δ. Μάνης, Μεσσήνης και Τριφυλίας, τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων Με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ).

Επόμενους «σταθμούς» της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας θα αποτελέσουν η Μεσσήνη (3 Οκτωβρίου), ο Αριστομένης (21 Οκτωβρίου), καθώς και η Κυπαρισσία, οι Γαργαλιάνοι και τα Φιλιατρά (εντός του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2017).

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Ειδικότερα για τη Μεσσήνη, σήμερα 3 Οκτωβρίου 2017 (19:15 – 21:30), το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις διαλέξεις «Διαβήτης και Καρδιά», από τον ειδικό καρδιολόγο, επιμελητή Α΄ της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Εμ. Μάκαρη, «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. Παν. Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον χειρουργό, επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας Παν. Γιαννόπουλο, στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης.

Οι μετρήσεις της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και των σακχάρων στις εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία και στήριξη της εταιρίας MENARINI Diagnostics, την οποία και ευχαριστούμε για την συμβολή της. Το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στις μετρήσεις σε όλους τους Δήμους, προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά και τους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την ευγενική τους προσφορά

Leave a Reply