ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Περικλή Μαντά: Οι προσβλητικές δηλώσεις Γκούμα φανερώνουν και την αχαριστία του!

0

ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Παρέμβαση-βόμβα από τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Περικλή Μαντά, στις επιμελητηριακές εκλογές της Μεσσηνίας, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του «Νέου- Επιμελητηρίου» Γιώργου Γκούμα ότι «έκανα λάθος που αποδέχτηκα τη στήριξη της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές».

Όπως αμέσως μετά είχε δηλώσει ο γράφων στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Best, ο Γκούμας δεν είπε την αλήθεια ούτε 6 χρόνια μετά τις εκλογές, γιατί ο ίδιος τότε πήγε ικέτης στη ΝΔ να ζητήσει τη στήριξη του συνδυασμού του το 2011, αξιοποιώντας κάθε δυνατή πρόσβαση και τελικά «καπελώνοντας» τον συνδυασμό, που υποτίθεται ότι θα ήταν ανεξάρτητος!

Έτσι με τη στήριξη του τότε προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, αλλά και άλλων τοπικών παραγόντων πείστηκε να δώσει τη στήριξη της ΝΔ και ο τότε πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, κάτι που στοίχισε στην ενότητα του κόμματος, η οποία υπέστη πλήγμα στη Μεσσηνία.

Ο Π. ΜΑΝΤΑΣ

Ο Περικλής Μαντάς μιλώντας προχθές στο Best για περιφερειακά και πολιτικά ζητήματα ερωτήθηκε για την «υπόθεση Γκούμα» και ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής.  Ετσι επιβεβαίωσε όσα είχε αναφέρει η «ΦΩΝΗ» και ο γράφων, τονίζοντας με έμφαση: «Οι δηλώσεις Γκούμα είναι προσβλητικές για τη ΝΔ, τον τότε πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά και εμένα.  Μα πιο πολύ προσβάλλουν τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες από το χώρο της ΝΔ που στήριξαν το συνδυασμό Γκούμα και του έδωσαν τη νίκη στις εκλογές».

Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε και στις συνέπειες που υπέστη η ΝΔ, καθώς και στις δικές του προσπάθειες για τη στήριξη του συνδυασμού Γκούμα.  «Χρειάστηκε να ζητήσω την παραίτηση του τότε γραμματέα της Τ.Ο. Καλαμάτας Δημήτρη Αδαμόπουλου», ο οποίος ζητούσε στήριξη για συμμετοχή στις επιμελητηριακές εκλογές.

Η ΝΔ «μάτωσε» τότε στη Μεσσηνία για τη στήριξη του συνδυασμού του Γ. Γκούμα, που αποδεικνύεται αχάριστος και ανειλικρινής, αφού υποστήριξε ότι «δέχτηκε τη στήριξη», ενώ η αλήθεια είναι ότι τη ζήτησε ποικιλοτρόπως και την πέτυχε, ελέω Σαμαρά και των συν αυτώ κομματικών οργάνων.  Μάλιστα ο κ. Μαντάς υποστήριξε ότι χάρη σε αυτή τη στήριξη ο συνδυασμός του Γ. Γκούμα κέρδισε τις εκλογές ενώ τον κατηγόρησε για τη μετέπειτα πολιτική συμπεριφορά του και στα Επιμελητηριακά.  Ξέχασε γρήγορα ο κ. Γκούμας τι έπραξε η κυβέρνηση Σαμαρά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, είπε ο κ. Μαντάς και ανέφερε ενδεικτικά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%, κάτι που έδωσε ανάσες και ελπίδες στην επιχειρηματικότητα του κλάδου, που τον χαρακτήρισε κρίσιμο μέγεθος για την ελληνική οικονομία.

ΑΙΣΘΗΣΗ

Η παρέμβαση Μαντά προκάλεσε αίσθηση στη Μεσσηνιακή επιχειρηματική κοινότητα, καθώς ουσιαστικά αποδόμησε τα επιχειρήματα Γκούμα, απομυθοποίησε τα περί ανεξαρτησίας του και τον εξέθεσε στη συνείδηση των νεοδημοκρατών επιχειρηματιών και επαγγελματιών.  Μάλιστα το κύμα φυγής αρκετών από τα στελέχη που συνεργάστηκαν το 2011 μαζί του, αναμένεται να διευρυνθεί με τις γκάφες του  και την προσπάθειά του να εμφανιστεί και τώρα ως υπερκομματικός και ανεξάρτητος.

Οι προσπάθειές του, πάντως, να προσεταιριστεί υποψηφίους από άλλους πολιτικούς χώρους (Κεντροαριστερά – ΣΥΡΙΖΑ κλπ.) έχει πενιχρά μέχρι τώρα αποτελέσματα, έχουν, ωστόσο, προκαλέσει αλγεινή εντύπωση σε όλη την επιχειρηματική κοινότητα, βλέποντάς τον να εξελίσσεται σ’ ένα πολιτικό αριβίστα χωρίς θέσεις, μέτρο, αρχές και αξίες.

  • Δείτε τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά στο Best για την «υπόθεση Γκούμα»

Leave a Reply