ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απογειώθηκε… φέτος το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας καταγράφοντας αύξηση 13,5%

0

ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟ 2017 251.218 ΑΤΟΜΑ

Αν ο έβδομος  ουρανός, σηματοδοτεί το… ταβάνι, τότε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το έχει προ πολλού ξεπεράσει, περνώντας πραγματικά, σε άλλη διάσταση! Η δυναμική που αναπτύσσει, είναι κάτι περισσότερο από μεγάλη, καθώς χρόνο με το χρόνο, τα ποσοστά του εκτινάσσονται στα ύψη, με χιλιάδες επισκέπτες να το επιλέγουν, για να έρθουν άμεσα και με ασφάλεια στη Μεσσηνία για τις διακοπές τους στο νομό και τις γύρω περιοχές!

Τα σκήπτρα της επισκεψιμότητας, κρατούν παραδοσιακά οι Άγγλοι, ενώ φέτος, περισσότεροι από πέρυσι, ήταν οι Γερμανοί που ήρθαν δεύτεροι. Συγκεκριμένα, μέσω του κρατικού αερολιμένα της Καλαμάτας, ταξίδεψαν 35.000 άτομα από την Αγγλία και ακολούθησε η Γερμανία με 19.853 άτομα! Η συνολική αύξηση από την 1η Ιανουαρίου 2017 μέχρι και πριν μερικές ημέρες, στις 30 Σεπτεμβρίου, ανήλθε σε 13,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εννιάμηνο, καθώς από 99.000 επιβάτες πέρυσι, φέτος ανήλθαν σε 112.324, ενώ κατεγράφησαν και 200 κινήσεις αεροσκαφών παραπάνω.

Σημαντική, ήταν και απολύτως δικαιολογημένη, ήταν η αύξηση των ποσοστών και στις γραμμές εσωτερικού, όπως δήλωσε μιλώντας στη «Φ», ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας, Δημήτρης Μανδηλάρης. «Πράγματι, η αύξηση ήταν 194%, καθώς οι γραμμές πολλαπλασιάστηκαν οι γραμμές», δήλωσε ο κ. Μανδηλάρης και συνέχισε. «Αυξήθηκε ο αριθμός των δρομολογίων από και προς Θεσσαλονίκη, ενώ προστέθηκε και η σύνδεση με την Αθήνα και μάλιστα, με δύο δρομολόγια την ημέρα», ανέφερε ο αερολιμενάρχης, επισημαίνοντας πως συνολικά, σε αφίξεις και αναχωρήσεις, μέσω του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας, ταξίδεψαν 251.218 άτομα!

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ… ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΦΛΕΒΑΡΗ!

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διαρκώς αυξανόμενη δυναμική του αεροδρομίου, σημαντική είναι η παράταση της… σεζόν, καθώς η εποχή που αυτό άνοιγε κάποιους, λίγους μήνες, κυρίως το καλοκαίρι, για επισκέπτες τσάρτερ, έχει περάσει ανεπιστρεπτί! Φέτος, η περίοδος θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα και ειδικότερα στις 19 Νοεμβρίου, ενώ από το Φεβρουάριο στις 18, θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια, από και Μόναχο. Σημαντική, ήταν και η συμβολή των δρομολογίων σε νέους προορισμούς, όπως η Κύπρος και το Ισραήλ, με την τάση, αυξητική και για του χρόνου.

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ «ΑΝΑΣΑ» ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

«Αν όλα πάνε καλά, θα υπάρχει αύξηση μέχρι 15%», δήλωσε ο Δημήτρης Μανδηλάρης, επισημαίνοντας πως το νέο πρόγραμμα, θα οριστικοποιηθεί τον Ιανουάριο, οπότε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Καταληκτικά, πρέπει να επισημανθεί και η αύξηση του συνεδριακού τουρισμού, καθώς από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο, ενώ σε… αναμονή είναι μερικά ακόμη μέχρι και τη Δευτέρα, ο αριθμός των πτήσεων αυτών, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός και δείχνει πολλά… Τα περισσότερα μεγάλα συνέδρια διεξάγονται στην Costa Navarino και αποτελούν μιας πρώτης τάξης προβολή του νομού, καθώς κάποιοι από τους επισκέπτες των 40 πτήσεων που αφορούσαν αποκλειστικά στα συνέδρια, θα επιστρέψει στη Μεσσηνία. Τέλος, προγραμματίστηκαν 412 ιδιωτικές πτήσεις, αεροταξί που μετέφεραν συνολικά 695 άτομα.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply