ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Λάδι» στην κόντρα Κόλλια-Κατσίβελα με απάντηση από τον Καλκαβούρα!

0

«Λάδι» στην κόντρα… που άνοιξε μεταξύ του πρώην δημάρχου Κ. Κόλλια και του νυν Π. Κατσίβελα ήρθε να προσθέσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με κείμενο που τιτλοφορείται «Η Απάντησή μου», η οποία δεν διανεμήθηκε σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τοποθετείται σε σειρά θεμάτων. Η επιστολή του Γιάννη Καλκαβούρα αναφέρει το θέμα των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης Γαργαλιάνων σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι:

“Όλοι γνωρίζουμε ότι οι βλάβες που γίνονταν, ή που γίνονται τώρα, τα ίδια άτομα τις αποκαθιστούσαν  και επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής  και τώρα. Και μην σκεφθεί  κάποιος ότι τότε έτρεχαν και αμέσως επισκεύαζαν, ενώ τώρα δεν ενδιαφέρονται και δεν αποκαθιστούν άμεσα την όποια βλάβη. Άρα ο προηγούμενος δήμαρχος, ή δεν κατανοεί τι διαβάζει και σε ποιο σημείο επικέντρωσα την κριτική μου ή εσκεμμένα παραπληροφορεί .

Το να απομονώνει λέξεις και να δίνει δικές του ερμηνείες ,είναι ολοφάνερο ότι στερείται επιχειρημάτων και θέλει στην ύδρευση, να παρουσιάσει σαν μεγάλο έργο της δημαρχίας του, την υποχρέωση, να αποκαθιστά τις όποιες βλάβες. Για το πρόβλημα όμως που χρόνια βιώνουμε στους Γαργαλιάνους, καμία απάντηση, το προσπερνά, γιατί μάλλον δεν τον ενδιαφέρει. Ρωτώ λοιπόν  και πάλι:  Χρειαζόμαστε ή όχι περισσότερη ποσότητα νερού;”. Προσθέτει ότι: “Όλοι οι δήμαρχοι μετά από τον κ. Κατρίτση, και ο κ. Μπουντάς και ο κ. Καλοφωλιάς, οι οποίοι  γνώριζαν το πρόβλημα, προσπάθησαν με γεωτρήσεις να δώσουν λύση, χωρίς επιτυχία. Όμως προσπάθησαν, και όλοι   γνωρίζουν τις ενέργειες  που έγιναν. Τι έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή  για να αυξήσουμε την ποσότητα του νερού στην πόλη μας; Ποιές μελέτες ετοίμασε για την αντικατάσταση του αγωγού;”.

ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε άλλο σημείο της επιστολής του σχετικά με την αυτοδιοίκηση σημειώνει ότι: “Ήταν δική μου επιλογή, να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση  και τον τόπο μου, και βεβαίως δεν το έχω μετανιώσει. Είμαι περήφανος  που οι συμπατριώτες μου με τιμούν με την ψήφο τους ,σε όλη την διάρκεια της αυτοδιοικητικής  μου πορείας.  Εσείς τέως δήμαρχε Τριφυλίας,  που στις προηγούμενες εκλογές σας καταψήφισαν οι συμπατριώτες σας, στα Φιλιατρά, και ο συνδυασμός μας  καταποντίσθηκε, αναρωτιέμαι, μήπως οι δημότες των Φιλιατρών σας γνώριζαν ποιο καλά από  εμάς; Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι πράγματι σας γνώριζαν καλά, σε όλους εμάς πέρασε κάποιος  χρόνος για  να σας μάθουμε.Είναι το πιο εύκολο σε μένα, ν’ αρχίσω ν’ απαριθμώ και να υπενθυμίζω όχι εκφράσεις, αλλά γεγονότα που υπήρξαν κατά την διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης του δήμου, μ’ ένα δήμαρχο παρόντα- απόντα, με ένα δήμαρχο που περισσότερο χρόνο διέθετε  σε άλλους χώρους και στο καφενείο, παρά  στο δημαρχείο. Δεν θα το κάνω τώρα, αλλά αν χρειασθεί εδώ είμαστε”.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Σε προσωπική απάντηση προς τον κ. Κόλλια ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει στην επιστολή του ότι: “Μιλήσατε  κύριε πρώην δήμαρχε για εξαπτέρυγα. Όσο με αφορά, εξαπτέρυγο δεν ήμουν  και δεν είμαι κανενός δημάρχου, παρά μόνο των συμπολιτών μου και αυτό που αναφέρετε είναι ύβρεις και προς αυτούς. Είμαι ελεύθερος άνθρωπος και όλοι οι δημότες γνωρίζουν την πορεία μου, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς εξαρτήσεις, με γνώμη και άποψη, πολλές φορές δε, και με σκληρές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Αυτό βέβαια για σας είναι γκρίνια, μα για μένα είναι αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο μου και τους συνδημότες μου. Σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς πρώην δήμαρχε Τριφυλίας. Τέλος, το ήθος μου, η προσωπικότητά μου και η οικογενειακή μου αγωγή, δεν μου επιτρέπουν να απαντήσω με το δικό σας λεξιλόγιο”, καταλήγει στην επιστολή του ο Γιάννης Καλκαβούρα.

 

ΓΙΑΝ. ΜΠ.

Leave a Reply