ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαμαρτυρία την Τετάρτη στην Τρίπολη για τη μείωση τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα

0

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη, οργανώνει την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι η ΟΑΣΠΠ για το πρόβλημα που υπάρχει, με την μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Στην ενημέρωση-κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, αναφέρεται:

«Φαίνεται ξεκάθαρα, ότι η δίκαιη ανάπτυξη που μας πλασάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγεί τους κτηνοτρόφους, γρηγορότερα στην εξαθλίωση και τον αφανισμό. Η ανάπτυξη για την οποία μιλούν,  αφορά την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων στην χώρα μας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, μπροστά στην κερδοφορία τους, ασκούν πίεση για μείωση της τιμής του γάλακτος ενώ την ίδια στιγμή εισάγουν εισαγόμενο γάλα κυρίως από τα Βαλκάνια.

Στόχος της κυβέρνησης- Ε.Ε- μονοπωλίων, είναι να προχωρήσει πιο γρήγορα η παραπέρα συγκέντρωση της γης, της  παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα  χέρια λίγων  αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων. Οι ακόμα  χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα, τα  πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια, η υπέρογκη φορολογία, η  μεγάλη αύξηση στα ασφάλιστρα(ΟΓΑ) και άλλα χαράτσια,  φέρνουν πιο κοντά το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Μπροστά στους σχεδιασμούς τους, εμείς οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, υψώνουμε τοίχος αντίστασης. Δεν συμβιβαζόμαστε, παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που μας εξοντώνει. 

Απαιτούμε:

  • Κατώτατη εγγυημένη τιμή στο γάλα και στο κρέας.
  • Άμεση πληρωμή των προϊόντων μας με την παράδοση.
  • Να σταματήσουν τώρα οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων στα οποία η χώρα μας είναι πλεονασματική.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ σε ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια».

Leave a Reply