ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Εθνικό έγκλημα η πώληση της ΔΕΗ με τη Μεγαλόπολη σε… πρώτο πλάνο!

0

Για εθνικό έγκλημα, έκανε λόγο μιλώντας από την Καλαμάτα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με το Θανάση Πετράκο και το Στράτο που μόλις αποφυλακίστηκε, ύστερα από συμψήφιση της ποινής του, επειδή δεν πλήρωσε διόδια, ο επικεφαλής της Λαϊκής νεότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η Μεγαλόπολη, είναι δυστυχώς στην πρώτη προτεραιότητα της πώλησης σε ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα πολυεθνικά, απ’ ότι φαίνεται», είπε ο κ. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας πως αυτό που γίνεται σε βάρος της ΔΕΗ που την υποχρεώνουν να πωλήσει το 40% της λιγνιτικής της παραγωγής, είναι καθαρό εθνικό έγκλημα και οδηγεί την Επιχείρηση, όχι απλώς στη συρρίκνωση, αλλά στη διάλυση και το λουκέτο. «Επειδή, όλα δείχνουν ότι οι λεγόμενοι επενδυτές, έτσι λέμε τώρα τους κερδοσκόπους που θέλουν πάρουν τον εθνικό μας πλούτο και τις επιχειρήσεις μας, δεν κάνουν επιλογή μέχρι 40% της λιγνιτικής παραγωγής διότι τη θεωρούν ασύμφορη, από τι φαίνεται μέσα στο πακέτο, προκειμένου να συμπληρωθεί το ποσοστό της παράδοσης της ηλεκτρικής ενέργειας και της ηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ, θα συμπεριληφθούν και νερά, δηλαδή και υδροηλεκτρικές μονάδες, χτισμένες με το αίμα του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε. «Υπεραποδοτικές μονάδες με φυσικό πλούτο της χώρας μας, το νερό και απόλυτα κερδοφόρες! Αυτό θα είναι το έσχατο σημείο εξευτελισμού μιας χώρας, η οποία έτσι όπως την έχουν καταντήσει, είναι χειρότερη και από αποικία.

Στηρίζουμε τη δημόσια 100% καθετοποιημένη, ενιαία ΔΕΗ, που είναι η Ελλάδα και το μέλλον της! Η ηλεκτρική ενέργεια πάνω στην οποία αναπτύχθηκε και πρέπει να βασίσει την προοπτική της και όσο ήμουν υπουργός, είχα δηλώσει και το ήξεραν και οι μέσα και οι έξω  πως δε πουλιόταν ούτε μια μετοχή, ούτε ένα τμ που θα ήταν ιδιοκτησία της ΔΕΗ. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε και σήμερα μέχρι τέλους και πιστεύω πως θα τον κερδίσουμε και να ξέρουν πως όσοι υποβαθμίσουν ή πουλήσουν τη ΔΕΗ, τους περιμένει λογοδοσία και ειδικό δικαστήριο», ανέφερε καταληκτικά ο πρώην υπουργός και επικεφαλής του κόμματος της ΛΑΕ.

Leave a Reply