ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία η ομιλία στους μαθητές του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας για την εθελοντική αιμοδοσία

0

Με επιτυχία ξεκίνησε η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Δήμου Τριφυλίας με εκδηλώσεις τη Δευτέρα στα Φιλιατρά, στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας και την Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων. Χθες το  πρωί έγινε η Αιμοδοσία στα Φιλιατρά στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ στις 8 μ.μ. ενημερωτική ομιλία του ιατρού αιματολόγου Θεόδωρου Σπανού στην «Μπρίσκειο» Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων.  Επίσης στις 12 η ώρα έγινε η ενημερωτική ομιλία στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας.

%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bb-%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%b1-2

ΖΩΗΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας στο χαιρετισμό του στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» ευχαρίστησε τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, τους εκπαιδευτικούς, τον διευθυντή κ. Δράκο για την συνεχή προσφορά τους, εκτιμώντας ότι η παρουσία των μαθητών είναι καταλυτική για να σταθούν αρωγοί στην κοινωνία μας, καθώς ο θεσμός αιμοδοσίας αποτελεί μια ιδεολογία προσφοράς επάρκειας ενός αγαθού που προσφέρεται στο συνάνθρωπο και τον τόπο μας για να προσθέσει ότι ως ιατρός έχει ζήσει τις πτυχές ελλείμματος αίματος και για αυτό το σκοπό δημιουργήθηκαν οι τράπεζες αίματος, ενώ απευθυνόμενος στους σπουδαστές του ΕΠΑΛ είπε ότι “απευθυνόμαστε σε σας γιατί είσαστε ότι πιο νέο και αγνό με το πλεονέκτημα ότι ηθικά είσαστε πολύ καλύτεροι από ότι εμείς και σε αυτό το ευγενές συναίσθημά σας θέλουμε να προσφέρουμε την γνώση για αυτό το αγαθό”.

Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ…

Ο Θεόδωρος Σπανός που έχει διατελέσει επί σειρά ετών με διακρίσεις στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία μίλησε για την προσφορά του αγαθού που αποτελεί προσφορά ζωής, αναλύοντας τις κοινωνικές, ηθικές, επιστημονικές παραμέτρους της προσφοράς αίματος που αποτελεί το μέγιστο πλεονέκτημα ζωής που μπορεί να προσφέρει ο ένας άνθρωπος στον άλλον, με αναφορές στα συστατικά που το απαρτίζουν αλλά και τι προσφέρουν οι αιμοδότες στην χώρα μας κάνοντας τεράστιο έργο παρά τις ελλείψεις.

Να σημειωθεί ότι σπουδαστές της Γ΄ Λυκείου ιδίως από το τομέα Νοσηλευτικής υπέβαλαν σωρεία ερωτήσεων, με την συζήτηση να διαρκεί ως αργά το μεσημέρι, ενώ οι στο τέλος οι μαθητές χειροκρότησαν τους διοργανωτές. Παρών ήταν επίσης η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σταματία Αλεξοπούλου, η οποία υπηρετεί επί σειρά ετών στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply