ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εντυπωσίασε η συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Χαλανδρίου στην πλατεία Αγίων Αποστόλων

0

Εντυπωσίασε η συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Χαλανδρίου στην πλατεία Αγίων Αποστόλων η οποία εισήγαγε τους Καλαματιανούς και τους επισκέπτες στο πανηγυρικό κλίμα του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – 2017. Η Δημοτική Φιλαρμονική Χαλανδρίου από τις 12 το μεσημέρι και για περίπου μία ώρα, σήμερα, έπαιξε μουσική στην πλατεία Αγίων Αποστόλων και με πλήρη σύνθεση σε πνευστά και κρουστά απέδωσε πολύ γνωστά κομμάτια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Καλαϊτζή.

filarmonikh-xalandrioy-4

Τη Δημοτική Φιλαρμονική Χαλανδρίου απόλαυσαν ο Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου και άλλοι αιρετοί του Δήμου αυτού, καθώς και η πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Αναστασία Μπελογιάννη και άλλα μέλη του ΔΣ, μαζί με πλήθος κόσμου.

Σημειώνεται ότι προς τιμήν του δημάρχου Χαλανδρίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας παρέθεσε δείπνο το βράδυ της Τρίτης.

filarmonikh-xalandrioy-3

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Το απόγευμα, στις 5 μ.μ., η Δημοτική Φιλαρμονική Χαλανδρίου θα μετάσχει στη μεγάλη παρέλαση των χορωδιών, με την οποία θα «ανοίξει» ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την πλατεία Υπαπαντής και, σε πανηγυρικό κλίμα, θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Εκεί θα πραγματοποιηθεί μουσικό καλωσόρισμα από τη χορωδία «Αρμονία» και τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας (πέρας εκδηλώσεως περί την 18.30 ώρα).

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

Στις 9 το βράδυ, θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Τέντα» η συναυλία έναρξης του Διαγωνισμού, με τη συμμετοχή ορχήστρας και πολλών ελληνικών και ξένων χωρών (διάρκεια εκδηλώσεως περί τη μία ώρα). Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

filarmonikh-xalandrioy-2

Θα ακολουθήσει το διαγωνιστικό τμήμα, από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο, με πολλές συναυλίες φιλίας, δηλαδή συναυλίες σε δημόσιους χώρους, ανοικτές στο κοινό, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στην κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας, στο Β΄ ΚΑΠΗ, στο Μουσικό Σχολείο, στην Πλατεία Διοικητηρίου και στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.

Το πρόγραμμα του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – 2017 μπορείτε να δείτε εδώ.

Επισημαίνεται ότι το αναλυτικό και με πλούσια εικονογράφηση βιβλίο προγράμματος θα διατίθεται σήμερα το βράδυ, προς 5 ευρώ, στην «Τέντα» και στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και το Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Αριστομένους 95), κατά τις ημέρες του Διαγωνισμού.

Leave a Reply