ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στον τουρισμό οδηγούν τα… μουσικά μονοπάτια με 2.000 χορωδούς απ’ όλο τον κόσμο!

0

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΠΟΨΕ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αυλαία, ανοίγει απόψε με τη μεγάλη παρέλαση στις 5 το απόγευμα, το δεύτερο Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής Καλαμάτας, στο οποίο είναι στραμμένα όλων τα βλέμματα, καθώς θα συμμετάσχουν 2.000 χορωδοί, από διάφορα μέρη του κόσμου.

synenteyxi

Η διοργάνωση, υπό την ομπρέλα της Interkultur, ανήκει στο Δήμο, ο οποίος έχει υποδέχεται για μια ακόμη φορά αρκετούς επισκέπτες, που δίνουν ανάσα στον τουρισμό, παρατείνοντας τη σεζόν και ενισχύοντας τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής. «Θέλω να καλωσορίσω τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Interkultur και τους 2.000 χορωδούς από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού και να τους ευχηθώ τα καλή διαμονή και καλή επιτυχία.

Εκατοντάδες άνθρωποι από διάφορα μέρη της Ελλάδας θα έρθουν στην Καλαμάτα, να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις και να τις απολαύσουν», δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, καλώντας όλους να συμμετάσχουν και επισημαίνοντας πως οι εκδηλώσεις, θα… απλώνονται σε όλη την πόλη και όχι μόνο στο κέντρο. «Είναι μια εκδήλωση που προβάλει την πόλη στην Ελλάδα και το εξωτερικό και θέλω να εκφράσω τη λύπη μας για την απώλεια του ανθρώπου που βοήθησε να γίνει αυτό το φεστιβάλ!

Η μορφή του, θα κοσμεί για πάντα το φουαγιέ του Μεγάρου Χορού, ενώ πρέπει να ευχαριστήσω και τους δεκάδες εθελοντές, καθώς πάνω από 100 άτομα, θα εργαστούν δωρεάν για το Δήμο! Θα είναι οι δικοί μας άνθρωποι και ευχαριστώ και τους δεκάδες υπαλλήλους του Δήμου γι’ αυτό», ανέφερε ο κ. Νίκας, ενώ ενθουσιασμένος από την υποδοχή και τις ομορφιές της πόλης, δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Interkultur. «Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα και πιστεύω πως αυτή η παράδοση, θα διαρκέσει πολλά χρόνια.

Η Interkultur, βλέπει με ικανοποίηση πόσο μεγάλο έχει γίνει το Φεστιβάλ στην Καλαμάτα και πόσο το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος και χαιρόμαστε που είναι ζωντανή, αυτή η ιδέα. Προσβλέπουμε να είμαστε φέτος πιο ελκυστικοί για το κοινό και διοργανώνουμε για πρώτη φορά, το διαγωνισμό για το μεγάλο βραβείο, το οποίο θα προσελκύσει εξαιρετικά μεγάλου επιπέδου χορωδίες τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, ο οποίος στάθηκε στο καταπληκτικό, όπως είπε, κλίμα, το οποίο θα απολαύουν οι βόρειοι μαζί με τα χαμόγελα και τη φιλοξενία των Καλαματιανών. Το Φεστιβάλ, ξεκινά απόψε και θα ρίξει αυλαία την Κυριακή, ενώ οι σημαίες των χωρών, από τις οποίες προέρχονται οι συμμετέχουσες χορωδίες, έχουν ήδη αναρτηθεί σε μεταλλική διάταξη, που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία, όπου Καλαματιανοί και επισκέπτες, μπορούν να δουν και το πρόγραμμα. Επίσης, τα… γιορτινά του έχει φορέσει και το Μέγαρο Χορού, όπου ήδη λειτουργεί το Γραφείο του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών. Έτοιμο είναι και το καλαίσθητο και γεμάτο με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες βιβλίο προγράμματος, το οποίο θα πωλείται στην Τέντα, απόψε το βράδυ οπότε θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συναυλία. Επίσης, το βιβλίο προγράμματος θα διατίθεται στο Μέγαρο Χορού και το αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» κατά τις ημέρες διεξαγωγής της διαγωνιστικής διαδικασίας.

festxor

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Σήμερα, Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, συναυλία της ∆ημοτικής Φιλαρμονικής Χαλανδρίου.Παρέλαση Χορωδιών από την Υπαπαντή, στην 23ης Μαρτίου και κατάληξη στην κεντρική πλατεία, στις 5 το απόγευμα και καλωσόρισμα! Στις 9μ.μ. στην Τέντα εναρκτήρια συναυλία.
  • Αύριο, Πέμπτη, δύο συναυλίες Φιλίας στις 6 μ.μ. και στις 8μ.μ. στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού και μια τρίτη, στις 5 το απόγευμα, στο Β΄ΚΑΠΗ.
  • Την Παρασκευή 13 του μηνός, δύο συναυλίες Φιλίας στην κεντρική πλατεία στις 6 μ.μ. και στις 8 μ.μ. και στις 9:30 το βράδυ η συναυλία Gala στο Μέγαρο Χορού. Συναυλία Gala.
  • Το Σάββατο, συναυλία Φιλίας στις 5 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο και την ίδια ώρα, μια ακόμη, στο Μουσικό Σχολείο της πόλης. Στις 7 μ.μ. αντίστοιχη εκδήλωση στην πλατεία Διοικητηρίου και στις 8:30 μ.μ. το πάρτυ χορωδιών, στον ίδιο χώρο.
    Ο διαγωνισμός του Μεγάλου Βραβείου θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού.
  • Η αυλαία, την Κυριακή, θα πέσει στις 10:30 το πρωί με την τελετή λήξης και την απονομή βραβείων στην Τέντα.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply