ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πράσινο φως» για μονοδρόμηση της Ναυαρίνου με προοπτική την πεζοδρόμηση στο μέλλον!

0

Διαφορετικές απόψεις, ενστάσεις, αναφορές, καταγραφές και… μέσα σε όλα, μια κοινή παραδοχή! Κάπως έτσι, εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Καλαμάτας, στην οποία χθες, τέθηκε επί τάπητος το θέμα της παραλιακής της πόλης, η οποία και θα μονοδρομηθεί!

Συγκεκριμένα, λόγω των σοβαρών κυκλοφοριακών προβλημάτων, που λαμβάνουν τεράστιες διαστάσεις, κυρίως το καλοκαίρι, η Ναυαρίνου, από τη Φαρών μέχρι και το ύψος της Ακρίτα, θα μονοδρομηθεί, όπως προωθεί η δημοτική αρχή και μετ’ επιτάσεως έχει δηλώσει ο δήμαρχος Παν. Νίκας. «Η ευρύτερη μελέτη ανάπλασης, έχει στόχο την  αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημ. Δημόπουλος, επισημαίνοντας πως η πρόταση, που αφορά σε μονοδρόμηση του εν λόγω τμήματος, θα αποσταλεί στη διεύθυνση τεχνικού  έλεγχου, η οποία θα κάνει τις παρατηρήσεις της. «Η μονοδρόμηση θα φέρει αρκετές αλλαγές στην περιοχή , θα καταργηθούν οι θέσεις μηχανών, που θα μεταφερθούν στις κάθετες οδούς οι οποίες θα λειτουργήσουν επικουρικά, ενώ θα γίνει και τροποποίηση στα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ», τόνισε ο κ. Δημόπουλος, αναφέροντας πως μακροπρόθεσμα, η μονοδρόμηση θα ευνοεί την πεζοδρόμηση του τμήματος, αν αυτή απαιτηθεί!

Από την πλευρά τους, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, εξέφρασαν τον προβληματισμό και φυσικά, τις ενστάσεις τους.

ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

«Δεν είμαστε εντελώς αντίθετοι στη μονοδρόμηση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις ωστόσο, αν και προτιμούμε την πλήρη πεζοδρόμηση της περιοχής», ανέφερε ο Στ. Μπεχράκης, με τον Μιχ. Αντωνόπουλο, να καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, για προχειρότητα. «Στην προσπάθειά της η δημοτική αρχή να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο αναπλάσεων, όπως αναφέρει και στην εισήγηση του θέματος, όπου και επισημαίνει πως «είμαστε από τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα που κάνει τόσες πολλές παρεμβάσεις αναπλάσεων», κάνει αποσπασματικές αναπλάσεις, ενώ κάποιες από αυτές, στερούνται μελετών», ανέφερε ο κ. Αντωνόπουλος, δίνοντας ως παράδειγμα, την ανάπλαση της Ανάστασης.

Γ.Α.

Leave a Reply