ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα Δικαστήρια για την παραλαβή βιβλίων που ήταν λιγότερα απ’ όσα είχαν αγοραστεί!

0

ΣΤΑ… ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ – ΚΑΝΑΚΗ  ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΔΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Μια απίστευτη υπόθεση με φόντο το Δήμο Πύλου Νέστορος, είδε το φως της δημοσιότητας, λαμβάνοντας παράλληλα, τη νομική οδό! Πρόκειται για την προμήθεια βιβλίων, κόστους 10.728,28 ευρώ, τα οποία ο οδηγός του φορτηγού της μεταφορικής, άφησε όχι στο Δήμο, αλλά στην επιχείρηση του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιο δήμαρχο, Ηλία Κανάκη. Ο κ. Κανάκης, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση παραγωγής ελαιολάδου, είχε παραγγείλει υλικά για τη συσκευασία του προϊόντος και όπως ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του, δέχθηκε να παραλάβει το δέμα που προορίζετο για το Δήμο, ύστερα από πρόταση του οδηγού, ο οποίος γνώριζε πως είναι δημοτικός σύμβουλος και φοβόταν πως την Κυριακή, οπότε και φέρεται να έκανε την παράδοση, δε θα ήταν κανείς στο δημαρχείο, για να παραλάβει τα βιβλία.
Ο κ. Κανάκης, έλαβε το δέμα και διαπίστωσε πως αντί για 545 βιβλία, αυτό περιείχε μόλις 87,με αποτέλεσμα να προσφύγει στη δικαιοσύν

Δείτε παρακάτω το επίμαχο τιμολόγιο και την αντίστοιχη φορτωτική

Download (PDF, Unknown)

 

Download (PDF, Unknown)

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΝΑΚΗ

«Στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθώ στη δικαιοσύνη για ένα πρωτοφανές περιστατικό που αφορά στο δήμο Πύλου – Νέστορος βρέθηκα προχθές, ως επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, απευθύνθηκα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί υπόθεση που αφορά παραγγελία του δήμου Πύλου – Νέστορος σχετικά με την προμήθεια βιβλίων για τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μου, προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσει και η δικαιοσύνη, αλλά και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης. Θεωρώ ότι τέτοια περιστατικά αμαυρώνουν το δήμο Πύλου – Νέστορος, καθώς δημιουργούν σκιές στο ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης πόρων. Καλώ τον κ. δήμαρχο άμεσα να ξεκαθαρίσει τώρα το ζήτημα και να εξηγήσει πειστικά τι ακριβώς συμβαίνει. Αν δεν πράξει το αυτονόητο και δεν εξηγήσει στους δημότες μας το περιστατικό θα είναι πολιτικά υπόλογος και πολιτικά συνένοχος. Σε κάθε περίπτωση η δικαιοσύνη θα ξεκαθαρίσει την υπόθεση και «κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Σε Κίνηση», Ηλίας Κανάκης , ο οποίος φέρνει στο φως και την Αναφορά που κατέθεσε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Αξιότιμη κα Εισαγγελεύ,

Στην τοπική κοινότητα Παπουλίων του δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας ασκώ επιχείρηση παραγωγής, συσκευασίας και τυποποίησης

προϊόντων ελαιολάδου. Παράλληλα τυγχάνω εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας στον παραπάνω δήμο Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας.

Στις 8-10-2017, ημέρα Κυριακή και περί ώρα 12.00′ φορτηγό αυτοκίνητο του μεταφορέα Αθανασίου Κοτσιάνα, που έχει έδρα στην οδό Κηφισού 91 στο Αιγάλεω Αττικής, ήρθε στο χώρο της επιχείρησης μου προκειμένου να ξεφορτώσει σ’ αυτή υλικά συσκευασίας ελαιολάδου τα οποία είχα προμηθευτεί από την Αθήνα και ζητήσει να αποσταλούν στην επιχείρηση μου. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, γνωρίζοντας την ιδιότητα μου, ως δημοτικού συμβούλου με παρακάλεσε να παραλάβω μαζί με τα δικά μου υλικά και δύο χαρτοκιβώτια με βιβλία τα οποία προορίζονταν για το δήμο Πύλου-Νέστορος και να τα παραδώσω στους εκπροσώπους αυτού, επειδή, λόγω της Κυριακής, ήταν πολύ πιθανό να μην βρεί κανέναν στο δήμο να τα παραδώσει. Την παράκληση αυτή αποδέχθηκα και τότε ο οδηγός του αυτοκινήτου της παραπάνω εταιρείας παρέδωσε σ’ εμένα τα παραπάνω δύο χαρτοκιβώτια με τα βιβλία και τα παραστατικά συνοδευτικά έγγραφα, δηλαδή το τιμολόγιο πώλησης – δελτίο αποστολής και τη φορτωτική, από τα οποία διαπίστωσα ότι:

Ενώ στο τιμολόγιο πώλησης-δελτίο αποστολής φέρονται πωληθέντα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος από την ομμόρυθμη εταιρεία με την επωνυμία «Βασιλείου Παρασκευή και Σία O.E.», με έδρα την οδό Γ. Παπανδρέου 35 στο Χαϊδάρι Αττικής, 545 βιβλία διάφορου περιεχομένου – τα οποία υποθέτω ότι προορίζονται για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών τα οποία αποφασίστηκε πρόσφατα να ιδρυθούν στο Δήμο – αντί συνολικού τιμήματος 10.728,28 €, στα δύο χαρτοκιβώτια που παραδόθηκαν σ’ εμένα για να τα παραδώσω με τη σειρά μου στους εκπροσώπους του δήμου (η ποσότητα «δύο χαρτοκιβώτια» αναφέρεται στη φορτωτική και σημειώνεται χειρόγραφα και στο τιμολόγιο) περιέχονται μόλις 87 βιβλία, δηλαδή το 1/7 σχεδόν της φερόμενης ως πωληθείσας ποσότητας, η αξία προφανώς των οποίων υπολείπεται κατά πολύ της αναγραφόμενης στο τιμολόγιο αξίας των 10.728,28 € η οποία θα καταβαλόταν από το δήμο ως αντίτιμο της αγοράς.

Επειδή αξιότιμη κα Εισαγγελεύ, η παραπάνω ενέργεια ενδέχεται να υποκρύπτει αξιόποινες πράξεις οργάνων του δήμου σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της πωλήτριας εταιρείας Σας την καθιστώ γνωστή ζητώντας την διερεύνηση της και την απόδοση των αναλογούντων ευθυνών που τυχόν θα διαπιστωθεί από τη διερεύνηση αυτή ότι υπάρχουν.

Σας υποβάλλω ταυτόχρονα το με αριθμό 4613/5-10-2017 τιμολόγιο πώλησης – δελτίο αποστολής της εταιρείας «Βασιλείου Παρασκευή και Σία O.E.» και τη με αριθμό 17863/5-10-2017 φορτωτική του μεταφορέα Αθανασίου Κοτσιάνα και Σας παραδίδω τα δύο χαρτοκιβώτια με τα 80 βιβλία που μου παραδόθηκαν.

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

Άμεση, ήταν και η αντίδραση του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος ήδη κινήθηκε νομικά, επισημαίνοντας καταρχάς πως ο Δήμος δεν παρέλαβε ποτέ βιβλία και πολύ κακώς, αυτά, παρελήφθησαν από το δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος δεν έχει καμία αρμοδιότητα! «Δεν ξέρω ούτε πόσα παρέλαβε, ούτε τι ακριβώς», δήλωσε από τη Στοκχόλμη όπου βρίσκεται μαζί με συνεργάτες του, Δημοτικούς Συμβούλους και τον πρόεδρο των ξενοδόχων Μεσσηνίας, σε μια προσπάθεια προώθησης της ευρύτερης περιοχής και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, μιλώντας στη «Φ», ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος, κάνοντας λόγο για λάθος του βιβλιοπωλείου, το οποίο αμέσως μετά το σφάλμα του, έστειλε και τα υπόλοιπα βιβλία στο Δήμο. Ο κ. Καφαντάρης, στάθηκε στην παράνομη παραλαβή, στην οποία προέβη ο κ. Κανάκης, ο οποίος, όπως είπε θα λογοδοτήσει, αλλά και στο σφάλμα, τόσο του βιβλιοπωλείου, απ’ όπου και ξεκίνησε η υπόθεση, όσο και της μεταφορικής, που προφανώς δεν έπρεπε να δώσει το δέμα σε κάποιον ο οποίος δεν είχε την αρμοδιότητα να το παραλάβει. Καταληκτικά, στεκούμενος στην ουσία, όπως είπε, της υπόθεσης, ο δήμαρχος τόνισε πως αυτό που προέχει, είναι τα βιβλία στο σύνολό τους, να φτάσουν στον… προορισμό τους, που δεν είναι άλλος, από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) για την κάλυψη των αναγκών του σπουδαίου αυτού παιδαγωγικού θεσμού.

Leave a Reply