ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στους ρυθμούς της χορωδιακής μουσικής μέχρι την Κυριακή η Καλαμάτα

0

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ  Ο 2ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με μια εντυπωσιακή παρέλαση σε ένα μεγάλο «πανηγύρι» χορωδιακής μουσικής υποδέχθηκε χθες η Καλαμάτα πενήντα δύο χορωδίες από 14 χώρες, για το 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, ενώ η τελετή έναρξης έγινε χθες το βράδυ, παρουσία πλήθους κόσμου και των επισκεπτών στην «Τέντα». Η πόλη είναι στολισμένη με αφίσες, banners, λάβαρα, ενώ οι σημαίες των χωρών απ’ όπου προέρχονται οι συμμετέχουσες χορωδίες, κοσμούν την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ CHRISTIAN LJUNGGREN

christian-junggren

 Επίσκεψη στην Καλαμάτα και συναυλία χορωδίας του Christian Ljunggren την περίοδο μετά τους σεισμούς του 1986

«Ο Διαγωνισμός προβάλλει την Καλαμάτα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και θέλω να εκφράσω την πολύ μεγάλη λύπη μας, γιατί απουσιάζει φέτος και για πάντα από κοντά μας ο αείμνηστος Christian Ljunggren, ο άνθρωπος ο οποίος βοήθησε ώστε να πραγματοποιείται αυτό το Φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμάτας», ανέφερε ο δήμαρχος Παν. Νίκας και πρόσθεσε:

«Είναι ένας άνθρωπος, που από παλιά αγαπούσε την πόλη μας και πάντοτε θα τον έχουμε στην καρδιά μας, γι’ αυτό και η μορφή του θα κοσμεί για πάντα το φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Οφείλουμε πάρα πολλά στον αείμνηστο Ljunggren και θα μνημονεύουμε το όνομα του κάθε χρόνο».

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Για τη διοργάνωση της συνάντησης ο δήμαρχος Παν. Νίκας ευχαρίστησε την Intekultur, τους 2.000 περίπου χορωδούς που ήρθαν από διάφορες χώρες προς τους οποίους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πόλης. Επίσης, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους δεκάδες – πάνω από 100 – εθελοντές, οι οποίοι θα εργαστούν αυτές τις ημέρες δωρεάν για το Δήμο, για την εκδήλωση. Θα είναι το «πρόσωπο» και οι πρεσβευτές της Καλαμάτας, θα είναι οι άνθρωποι που θα εξυπηρετήσουν τους χορωδούς που θα έρθουν στην πόλη, θα είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι οποίοι θα δώσουν πληροφόρηση για την πόλη και για τους στόχους της και για την ευρύτερη περιοχή, για την Ελλάδα.
Τέλος, ευχαρίστησε τους δεκάδες υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι συνέβαλαν ώστε η πόλη να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ROMANS VANAGS

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διαγωνισμού Romāns Vanags ανέφερε: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα και ελπίζω ότι η παράδοση του Διαγωνισμού Χορωδιών θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Η Interkultur βλέπει με ικανοποίηση το πόσο μεγάλο έχει γίνει το φεστιβάλ στην Καλαμάτα και πόσο το έχουν αγκαλιάσει οι κάτοικοι της περιοχής της Καλαμάτας. Βλέπουμε ότι είναι ζωντανή η ιδέα που είχε ο συνάδελφός μας Christian Ljunggren και προσβλέπουμε αυτή τη χρονιά να είμαστε πιο ελκυστικοί για τις χορωδίες και το κοινό στους Διαγωνισμούς μας και τις συναυλίες του Φεστιβάλ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2017

Μάλιστα, διοργανώνουμε για πρώτη χρονιά αυτή τη φορά, εμείς η Interkultur και ο Δήμος Καλαμάτας, το διαγωνισμό για το Μεγάλο Βραβείο Χορωδιών. Ελπίζω ότι στο μέλλον αυτό το Μεγάλο Βραβείο θα αποτελεί έναν ιδιαίτερο λόγο, ώστε να έρθουν και να διαγωνιστούν χορωδίες με πολύ υψηλό επίπεδο στο Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.
Η χρονική περίοδος, κατά την οποία πραγματοποιείται ο Διαγωνισμός Χορωδιών, είναι εξαιρετική, ειδικά για το κομμάτι της Ευρώπης το οποίο εγώ εκπροσωπώ (σ.σ. ο κ. Vanags είναι Λετονός). Θεωρώ ότι οι χορωδίες που προέρχονται από αυτές τις περιοχές της Ευρώπης (σ.σ. το βορρά) θα απολαύσουν τον υπέροχο καιρό και τα χαμόγελα στα πρόσωπά σας, που αγκαλιάζουν το Φεστιβάλ.
Θα ήθελα να επισημάνω κάτι ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής: δε θα ήταν δυνατόν να κάνω το Φεστιβάλ χωρίς τη βοήθεια των τοπικών εταίρων και θα ήθελα ιδιαίτερα να υπογραμμίσω τη συμβολή του Στάθη Γυφτάκη (σ.σ. τοπικού Καλλιτεχνικού Διευθυντή), που ιδιαιτέρως μας βοηθάει στην Καλαμάτα, τον οποίον ευχαριστώ».
Σημειώνεται ότι το Βραβείο Χορωδιών Καλαμάτας, για το οποίο θα διαγωνιστούν οι καλύτερες χορωδίες, αντιστοιχεί σε μια καλλιτεχνική σύνθεση του Παναγιώτη Λαμπρινίδη, Διευθυντή του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της ΚΕ «Φάρις», που προσφέρει ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς και σε έπαθλο 1.500 ευρώ, που έχει αθλοθετήσει η Interkultur.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ  ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – 2017, που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, χθες υπήρξε αποκλεισμός του κέντρου από την κυκλοφορία οχημάτων τις απογευματινές ώρες:
· Εξάλλου το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, για την πραγματοποίηση του πάρτι των χορωδιών, να γίνουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α) Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Αριστομένους από Βασιλέως Κωνσταντίνου έως Μακεδονίας, από 18:15 έως το τέλος των εκδηλώσεων
β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς:
• Σωκράτους από την Αριστοδήμου έως την Αριστομένους από 18:15 έως το τέλος των εκδηλώσεων
• Μιχαήλ Τούμπουρου από την Αριστοδήμου έως την Αριστομένους από 18:15 έως το τέλος των εκδηλώσεων.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ  ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΕΗΜ

Επιπλέον απαιτείται, η απαγόρευση στάθμευσης στο χώρο στάθμευσης οχημάτων που βρίσκεται παραπλεύρως του ποταμού Νέδοντα και μεταξύ των οδών Περικλέους και Παλαμά (parking ΣΕΗΜ), για το χρονικό διάστημα μέχρι και 14 Οκτωβρίου.

136 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Leave a Reply