ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελετή αναγόρευσης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ σε Επίτιμο Διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

0

Τελετή αναγόρευσης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β΄ σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Προσφώνηση από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Κωνσταντίνο Μασσέλο.
  • Χαιρετισμός από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Αλέξιο Σαββίδη.
  • Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά.
  • Laudatio του τιμωμένου από τον Θανάση Χρήστου, αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
  • Ανάγνωση του Ψηφίσματος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών από την Αι. Μπάνου, επίκουρο καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
  • Ανάγνωση της Απόφασης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Κωνσταντίνο Μασσέλο.
  • Αναγόρευση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος σε Επίτιμο Διδάκτορα, από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά.
  • Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Κωνσταντίνο Μασσέλο και τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Αλέξιο Σαββίδη.
  • Ομιλία του τιμωμένου με θέμα: «Χριστιανικαί Eπιγραφαί σε Bυζαντινά Mνημεία της Βοιωτίας»

 

Leave a Reply