ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν οι τσιγγάνοι τα κάνουν «γυαλιά-καρφιά» παντού, αλλά η νομιμότητα… πάει περίπατο!

0

ΑΡΑΓΕ τι παριστάνουν οι τσιγγάνοι που εσχάτως έχουν… παρατραβήξει το σχοινί και λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, με το επίσημο κράτος να σιωπά ή στην καλύτερη περίπτωση να κάνει… στραβά μάτια! Την ίδια ώρα που η συμπαθής κατά τα άλλα φυλή αντιμετωπίζεται ως «ευπαθής ομάδα» με πολλά προνόμια, επιδόματα, φοροαπαλλαγές και ό,τι άλλο θα συνιστούσε ευνοϊκή αντιμετώπιση, σε μια εποχή που οι Ελληνες πολίτες στο σύνολό τους έχουν «βελάξει» από τα ασήκωτα φορολογικά βάρη και τους λογαριασμούς!

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ έχει πανελλαδικές διαστάσεις αφού οι τσιγγάνοι έχουν περάσει νέες μορφές δράσης. Από ένοπλες ληστείες, διαρρήξεις, παραεμπόριο, ναρκωτικά, όπλα και ό,τι άλλο αποφέρει άμεσα κέρδη! Εχουν οργανωθεί σε συμμορίες ή δρουν κατά μόνας αλωνίζουν όλη τη χώρα και δεν αφήνουν ούτε… πέτρα επάνω στην άλλη!

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ η δράση των τσιγγάνων είναι καθημερινή και πολυσχιδής! Απίστευτες ιστορίες στα δικαστήρια με δράστες άτομα κάθε ηλικίας, κυρίως όμως νέους, κάτι που φανερώνει ότι η παραβατική συμπεριφορά των τσιγγάνων περνάει από γενιά σε γενιά! Ρευματοκλοπές, διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων, ναρκωτικά, παρεμπόριο, κλοπές σιδήρων και καλωδίων, πορνεία και ένα σωρό άλλα ανδραγαθήματα στο μενού της τσιγγάνικης εγκληματικότητα στη Μεσσηνία.

ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ στο Κοπανάκι «δι’ ασήμαντον αφορμή» καθιστά σαφές ότι πολλοί τσιγγάνοι της νέας γενιάς είναι αδίστακτοι. Χρησιμοποιούν τα όπλα για ψύλλου πήδημα και τα στρέφουν εναντίον ανύποπτων συνανθρώπων τους σε καφενεία, πλατείες και οπουδήποτε! Οι επιδρομές σε σχολεία της Καλαμάτας και της Μεσσήνης συμπληρώνουν το παζλ της εγκληματικής τσιγγάνικης συμπεριφοράς, με τις αρχές και τους θεσμούς της Πολιτείας να αδρανούν, να ανέχονται, αν δεν σιγοντάρουν κιόλας σε κάποιες περιπτώσεις την αποθράσυνση των τσιγγάνων!

ΑΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ σε όλες τις εκφάνσεις της δεν σταματήσει τις διακρίσεις, τις ανεκτικές συμπεριφορές επιλεκτικά, τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη για λόγους ψηφοθηρίας και δεν συντονιστεί για την τήρηση της νομιμότητας, με ισονομία και αποφασιστικότητα τότε δεν θα είναι μακριά η ημέρα που θα θρηνήσουμε θύματα και στη Μεσσηνία. Τα τελευταία περιστατικά είναι ενδεικτικά και ανησυχητικά και πρέπει να προβληματίσουν όλους μας!

Θανάσης Τσαμούλης

Leave a Reply