ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σηκώνει τις μπάρες αύριο στα διόδια της Καλαμάτας η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα

0

Μετά την αποφυλάκιση του Στράτου Δασκαρόλη, που καταδικάστηκε επειδή δεν κατέβαλε το αντίτιμο των διοδίων, αλλά και την αποφυλάκισή του, ύστερα από τη συγχώνευση της ποινής του, το κίνημα που γιγαντώθηκε στο πλαίσιο της στήριξής του, συνεχίζει τον αγώνα!

Αύριο λοιπόν, στις 11 το πρωί, η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Καλαμάτας, θα βρεθεί στα διόδια της πόλης, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τα κοινωνικά δικαιώματα και τα δημόσια αγαθά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, στην ανακοίνωσή της, καλώντας όλους να συμμετάσχουν. Ενόψει της διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση, με την αναχώρηση να γίνεται από το Διοικητήριο. «Το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης και η αγωνιστική στάση του Στράτου Δασκαρόλη είχαν σαν αποτέλεσμα να βγει από τη φυλακή. Όμως οι ποινικές διώξεις παραμένουν πάνω σε κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για το δίκιο ενάντια στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές», επισημαίνεται στην επιστολή, στην οποία γίνονται γνωστά τα αιτήματα των πολιτών που συμμετέχουν.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

  • Να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθούν οι ποινές σε όσους διώκονται για μη πληρωμή διοδίων.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι με τους οποίους καταδικάστηκε ο Στράτος Δασκαρόλης.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις όλων των αγωνιστών για ανυπακοή στους παράνομους μνημονιακούς νόμους.
  • Να καταργηθούν τα διόδια και οι αποικιακές συμβάσεις με τους μεγάλους τραπεζικούς και κατασκευαστικούς ομίλους.
  • Όχι στους πλειστηριασμούς και τις  κατασχέσεις.
  • Να καταργηθούν τα μνημόνια  και οι  μνημονιακοί  νόμοι  οι  οποίοι  έχουν καταλύσει  το Σύνταγμα  και τη λαϊκή κυριαρχία.

Leave a Reply