ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σπουδαία συνεργασία του ΝΟΚ «Ο Ποσειδών» με την εταιρία “Αναγέννηση & Πρόοδος” για την επιστημονική υποστήριξη των κολυμβητών του μέσω της δράσης “Sport Excellence”

0

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ VO2MAX, ΑΝΑΕΡΟΒΙΟ ΚΑΤΩΦΛΙ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ (LACTATE PRO) ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

Μία σημαντική συνεργασία του κολυμβητικού τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” και της μη κερδοσκοπικής εταιρίας “Αναγέννηση και Πρόοδος” έρχεται να ταράξει τα νερά της καλαματιανής κολύμβησης, με σκοπό την πλήρη επιστημονική παρακολούθηση και υποστήριξη των κολυμβητών -τριών της αγωνιστικής ομάδας.

Το πρόγραμμα της επιστημονικής παρακολούθησης και υποστήριξης αθλητών εντάσσεται στα πλαίσια μιας εκ των δράσεων της μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία “Sport Excellence”. Η όλη δράση διεξάγεται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα “Sport Excellence” επίσης έχουν ενταχθεί 205 επίλεκτοι κολυμβητές -τριες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) στους οποίους οι μετρήσεις γίνονται δωρεάν αποκλειστική χορηγία του ιδρύματος Σ. Νιάρχος.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας είναι ο πρώτος σύλλογος στην Ελλάδα που ήρθε σε απευθείας συμφωνία, προκειμένου οι κολυμβητές /τριες του να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό επιστημονικής παρακολούθησης αθλητών. Η συγκεκριμένη δράση είναι σημαντική, τόσο για τους προπονητές και αθλητές προκειμένου να γνωρίζουν και να αξιολογούν τις παραμέτρους που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα, όσο και για τους γονείς οι οποίοι θα γνωρίζουν ότι στα παιδιά τους θα υπάρχει πλήρης παρακολούθηση και εικόνα της κατάστασης της υγείας τους με πρωταρχικό σκοπό την ασφάλειά τους.

EXELISONTAS TON NEARO ATHLHTH_p1

Ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας Στάθης Μπακολιάς δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την συμμετοχή της ομάδας στο πρόγραμμα «Από το καλοκαίρι γνωρίζαμε με τον συνεργάτη μου τον Παναγιώτη Λαγοπάτη ότι βρίσκεται στα σκαριά μια συμφωνία της ΚΟΕ για την επιστημονική υποστήριξη των κολυμβητών και κάναμε τις απαιτούμενες ενέργειες μέσω του Συλλόγου μας ώστε να εξασφαλίσουμε στους κολυμβητές μας πλήρη επιστημονική υποστήριξη κάτι στο οποίο αντιμετωπίζαμε μεγάλο πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια. Στους αθλητές μας θα πραγματοποιείται έλεγχος τρεις φορές κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου από κινητή μονάδα ιατρών που θα έρχονται στην πόλη μας και θα πραγματοποιούν εξειδικευμένες μετρήσεις για το άθλημα της κολύμβησης.»

Ενδεικτικά θα πραγματοποιούνται μετρήσεις κολυμβητική VO2max, αναερόβιο κατώφλι και προπονητικές ζώνες (lactate pro), αξιολογήσεις κολυμβητικής ταχύτητας, δύναμης, ισχύος και ασυμμετρίας, αιματολογική αξιολόγηση, σωματομετρική ανάλυση και λειτουργική αξιολόγηση, αθλητιατρική παρακολούθηση και ιατρικός φάκελος, καρδιολογική εξέταση, υποστήριξη ψυχολόγου και διαιτολόγου.

Η πρώτη επίσκεψη της κινητής ιατρικής μονάδας στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο παρουσία του προέδρου της “Αναγέννηση και  Πρόοδος” καλαματιανού Dr. Παναγιώτη Κουλουβάρη και του διευθύνων συμβούλου της εταιρίας Σταύρου Μπόγλου.

EXELISONTAS TON NEARO ATHLHTH_p1

Το who is who του

Dr. Παναγιώτη Κουλουβάρη

koyloybarhs-panagioths-doctorΤο who is who του Προέδρου της “Αναγέννηση και Πρόοδος” καλαματιανού Dr.  Παναγιώτη Κουλουβάρη.

Ο Δρ. Παναγιώτης Κουλουβάρης, ορθοπεδικός χειρουργός, είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα. Διεξήγαγε έρευνα στην Ορθοπεδική Ογκολογία στο νοσοκομείο Memorial Sloan Kettering στη Νέα Υόρκη με τον Δρα Healey. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα και τη διατριβή του στην Ορθοπεδική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς και τριετή υποτροφία στην Αποκατάσταση των Αρθρώσεων και την Αθλητική Ιατρική με τον Δρα Sculco και τον Δρα Marx, αντίστοιχα, στο Hospital for Special Surgery του Πανεπιστημίου Cornell στη Νέα Υόρκη. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα και βιβλία. Εργάζεται ως Ορθοπεδικός Χειρουργός στην Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού και έχει εκλεγεί Λέκτορας Α΄ της Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». Είναι διεθνής πρέσβης του Hospital for Special Surgery στη Νέα Υόρκη, καθώς και μέλος της ομάδας FOCOS για αποστολές στη Γκάνα.

Υπήρξε επαγγελματίας αθλητής της Εθνικής Ομάδας Τριάθλου και Ιατρός της Εθνικής και Ολυμπιακής Ομάδας Κωπηλασίας κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και του 2008. Είναι, επίσης, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βουλιαγμένης και υπεύθυνος για θέματα Εκπαίδευσης και Αθλητισμού.

Παράλληλα το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 17:30 θα γίνει στο ξενοδοχείο Pharae Palace η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των γονέων της αγωνιστικής και προαγωνιστικής ομάδας με τους εκπροσώπους του Δ.Σ του ομίλου και τους προπονητές των τμημάτων

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Χαιρετισμός Προέδρου κ. Κακαλίκα για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου
 • Εσωτερικός κανονισμός – ενημέρωση (Τσάκωνα Β.)
 • Παρουσίαση αγωνιστικού σχεδιασμού προαγωνιστικών κατηγοριών περιόδου 2017- 2018 (Λαγοπάτης – Μπασακίδη)
 • Συζήτηση – διευκρινίσεις
 • Παρουσίαση προγράμματος “Sport Excellence”, Dr. Παναγιώτης Κουλουβάρης πρόεδρος “Αναγέννηση και Πρόοδος”
 • Χαιρετισμός Ευγενίας Κουτουμάνου χορηγού κολυμβητικού τμήματος
 • Διάλειμμα
 • Αγωνιστικός απολογισμός περιόδου 2016-2017 (Μπακολιάς)
 • Παρουσίαση αγωνιστικού σχεδιασμού αγωνιστικών κατηγοριών περιόδου 2017-2018 (Μπακολιάς)
 • Συζήτηση – διευκρινίσεις
 • Αποφώνηση – Λήξη εργασιών (Τσάκωνα Β.)

 

Ένα υπέροχο κολυμβητικό πρωινό

Μια ξεχωριστή ημέρα κι ένα υπέροχο κολυμβητικό πρωινό θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τα μικρά «δελφινάκια» του Ν.Ο.Κ., το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 στο δημοτικό κολυμβητήριο της Καλαμάτας, όπου το κολυμβητικό τμήμα διοργανώνει την “Γιορτή Κολύμβησης” αφιερωμένη στους λιλιπούτειους κολυμβητές!

Θα συμμετέχουν όλα τα επίπεδα εκμάθησης με τα παιδιά της αγωνιστικής ομάδας να πραγματοποιούν επίδειξη των τεσσάρων κολυμβητικών στυλ κατά την έναρξη της εκδήλωσης.

Την σκυτάλη θα πάρουν τα παιδιά της προαγωνιστικής ομάδας του Τάκη και της Βούλας όπου θα ξεδιπλώσουν το πλούσιο ταλέντο τους και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν “ναυμαχίες” από τα «δελφίνια» του Άλεξ, της Στεφανίας, του Νίκου και της Άννας. Παιχνίδι, βουτιές και πολλά χαμόγελα που θα επιβραβευτούν με μετάλλια και δωράκια!

74 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply