ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπεραξία για την Καλαμάτα το Διεθνές Φεστιβάλ και ο Διαγωνισμός Χορωδιών!

0

Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Αυλαία έριξε χθες το πρωί, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφήνοντας μια γλυκιά μουσική αίσθηση σε Καλαματιανούς και επισκέπτες!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Το πρώτο βραβείο και τα 1.500 ευρώ, πήρε η Χορωδία της Μαλαισίας, ενώ η μεγάλη κατάκτηση για την πόλη, ήταν η διαφήμιση και η προβολή της, μαζί με την τόνωση της τοπικής αγοράς, καθώς οι διανυκτερεύσεις, άγγιξαν τις 2.500, αφού τα μέλη των χορωδιών που επισκέφθηκαν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τη διοργάνωση από  13 χώρες, αλλά και οι Έλληνες από άλλες πόλεις, ήταν πολλά και έμειναν με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

kwstas-andrianopoylos

Στο… κέρδος και αυτής της διοργάνωσης, που προφανώς είναι πολλαπλό, αναφέρθηκε μιλώντας στη “Φ” ο εμπνευστής του θεσμού του Σχολείου Τουρισμού και διευθυντής του ξενοδοχείο Electra Hoteland Spa, Κώστας Ανδριανόπουλος. “Είναι γεγονός ότι ο συνεδριακός τουρισμός, αποτελεί για τη Μεσσηνία – με κύριους πυλώνες την ευρύτερη περιοχή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας αλλά και την Costa Navarino – μια από τις πιο σημαντικότερες και πλέον κερδοφόρες μορφές τουρισμού. Αυτό, οφείλεται κυρίως στο κοινωνικοοικονομικό προφίλ των ατόμων που συμμετέχουν στα συνέδρια, δηλαδή, άτομα με μέσο και άνω βιοτικό επίπεδο που επιθυμούν να απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών”, σημείωσε ο κ. Ανδριανόπουλος και συνέχισε. “Αυτό το διαπιστώνει κανείς, κάθε φορά που υπάρχει μια σημαντική διοργάνωση στην περιοχή μας – όπως με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών – όταν οι υπάρχουσες ξενοδοχειακές μονάδες καταγράφουν σημαντικές πληρότητες κι οι επισιτιστικές επιχειρήσεις κι οι λοιποί κλάδοι, όπως τα εμπορικά καταστήματα, τα ταξί και όχι μόνο, βιώνουν μια σημαντικότατη αύξηση του κύκλου εργασιών τους”, δήλωσε ο Κώστας Ανδριανόπουλος, τονίζοντας πως ο συγκεκριμένος τομέας, μπορεί να δώσει πραγματικά αναπτυξιακή ώθηση και μεγάλη δυναμική στον τουρισμό!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

“Η διοργάνωση συνεδρίων αλλά και πολιτιστικών, κοινωνικών, πολιτικών, επιστημονικών εκδηλώσεων ή εταιρικών events, είναι δραστηριότητα που μπορεί να προσφέρει τη μέγιστη αξιοποίηση της ξενοδοχειακής και λοιπής τουριστικής υποδομής. Μάλιστα, η διοργάνωση των συνεδρίων, γίνεται – κατά κανόνα – εκτός περιόδου αιχμής και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημερολογιακής χρονιάς, προσφέροντας έτσι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των παραδοσιακών μορφών τουρισμού”, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας και ένας εκ των εμπνευστών του Σχολείου Τουρισμού, στεκούμενος και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού που πηγάζουν και από τις υποδομές, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας νέων.

ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΛΙΝΕΣ

“Η Μεσσηνία διαθέτει πληθώρα συγκριτικών πλεονεκτημάτων για τη διεκδίκηση ενός ακόμα μεγαλύτερου μεριδίου της συνεδριακής αγοράς, με κυρίαρχα την ύπαρξη διεθνούς αεροδρομίου, την εγγύτητα στην Αθήνα και τον ασφαλή οδικό άξονα. Η ύπαρξη σημαντικών συνεδριακών υποδομών, οι βέλτιστες καιρικές συνθήκες και η πληθώρα αρχαιολογικών και πολιτιστικών χώρων, είναι πολύ σημαντικά, όμως η περαιτέρω ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, που φαίνεται να σκοντάφτει καταρχήν στη αδιαμφισβήτητη έλλειψη επαρκούς αριθμού ξενοδοχειακών κλινών, αλλά και σε εγγενείς αδυναμίες στο σχεδιασμό κι υλοποίηση ενός συγκροτημένου πλάνου για την αποτελεσματική προώθηση και οργάνωση του συγκεκριμένου “προϊόντος”, παραμένει ζητούμενο για τη Μεσσηνία”, δήλωσε ο κ. Ανδριανόπουλος, τονίζοντας πως η ενίσχυση αυτού  του τομέα τουρισμού, είναι στο πρώτο πλάνο του Σχολείου Τουρισμού, η διοργάνωση του οποίου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον τον επόμενο μήνα στην Καλαμάτα!

ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

“Η συμβολή του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, είναι κάτι περισσότερο από χρήσιμη, για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων και κοινωνικών ομάδων, πέρα από το κέρδος που προκύπτει από την ίδια τη διοργάνωση με την αναγνωρισιμότητα και τις διανυκτερεύσεις που προσφέρει στην πόλη”, ανέφερε ο Κώστας Ανδριανόπουλος, ο οποίος τόνισε πως κάθε άλλο παρά τυχαίο, είναι το σύνθημα του φετινού 7ου Σχολείου Τουρισμού που ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου! “Το κεντρικό σύνθημα, είναι το #synergies και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο τους επαγγελματίες του νομού”, δήλωσε ο εμπνευστής του, τονίζοντας πως το 7ο Σχολείο Τουρισμού, θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 20 έως την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort και αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 800 συμμετέχοντες, το 40% των οποίων προέρχονται από περιοχές εκτός Μεσσηνίας.

Leave a Reply