ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανάσα στα χωριά με απαλλαγή καφενείων από χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος!

0

Ανάσα για τα χωριά ιδίως σε ό,τι αφορά μικρές επιχειρήσεις όπως καφενεία, χώροι εστίασης και μικρές βιοτεχνίες δίνει τελικά με απόφασή της η υφυπουργός Οικονομικών τονίζοντας σύμφωνα με το Α.Π.Ε. ότι το αρμόδιο υπουργείο «είναι κοντά στην εξεύρεση λύσης προκειμένου οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες να έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Γλιτώνουν το τέλος επιτηδεύματος οι επαγγελματίες σε χωριά κάτω των 500 κατοίκων τελικά μετά από ένα μεγάλο Γολγοθά. Αυτή είναι η βούληση του υπουργείου Οικονομικών ώστε να υπάρξει μία πιο δίκαιη λύση, ώστε να μην καταβάλλουν τέλος επιτηδεύματος οι κάτοικοι των χωριών με πληθυσμό έως 500 άτομα, επανέλαβε η Κατερίνα Παπανάτσιου, από την Ολομέλεια. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ, Γ. Γεωργαντά και Κ. Κατσαφάδου, η κ. Παπανάτσιου εξήγησε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή ο νόμος του 2011 εξαιρεί τα χωριά από το τέλος επιτηδεύματος – δεδομένου όμως ότι με την εφαρμογή του Καλλικράτη οι κοινότητες καταργήθηκαν, σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ και οι λοιπές δημόσιες υπηρεσίες αδυνατούν να δώσουν τον ορισμό για τα χωριά.

Μάλιστα όπως υποστήριξε η υφυπουργός Οικονομικών, με βάση τα στοιχεία που θα ληφθούν από τις υπηρεσίες, και λαμβανομένης υπόψιν της οικονομικής συγκυρίας, εξετάζονται όλοι οι τρόποι με στόχο την δικαιότερη επίλυση του ζητήματος.

  • Καιρός είναι να δοθεί λύση σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό και εθνικό ζήτημα! Δεν μπορεί το κράτος να βάλει θηλιά ακόμη στα καφενεία των μικρών χωριών με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για τους επαγγελματίες του κλάδου. Τα καφενεία στα χωριά (όσα έμειναν) αποτελούν όαση κοινωνικότητας, και σημάδι ζωντάνιας του ελληνικού χωριού! Επιτέλους…

Γ.Μπ.

Leave a Reply