ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για την επίσκεψη Ιερώνυμου κ.ά.

0

ΠΟΥ ΠΑΜΕ; αναρωτήθηκε από Καλαμάτα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία, αλλά δε νομίζω πως θα πάρει απάντηση με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό του.

ΚΑΙ πώς να πάρει απάντηση όταν το ερώτημα αιωρείται και σε τελική ανάλυση κανείς δεν ενδιαφέρεται να απαντήσει.

ΠΟΥ ΠΑΜΕ όμως;

ΤΟ ΛΟΓΙΚΟΤΕΡΟ είναι να αναρωτιούνται οι πολίτες και να αναζητούν απαντήσεις, τις οποίες όμως δεν δίνουν, άλλωστε δεν τις έχουν οι ηγεσίες, όχι μόνο της πολιτικής αλλά ούτε της Εκκλησίας.

***

ΔΕΝ ξάφνιασε η ταύτιση απόψεων του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα με αυτές του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

ΑΝ δεν υπήρχε ταύτιση θα υπήρχε ενδιαφέρον και βέβαια ξάφνιασμα αλλά δυστυχώς ο δήμαρχος δεν κατάφερε να πρωτοτυπήσει.

***

ΠΟΛΥ ενδιαφέροντα τα όσα με αφορμή την Αρχαία Μεσσήνη είπε ο Αρχιεπίσκοπος αλλά δεν ξέρω ποιοι θα μπορούσαν να τα αντιληφθούν έτσι όπως ο Αρχιεπίσκοπος τα παρουσίασε.

ΥΠΑΡΧΕΙ ακόμα πολύς δρόμος μπροστά μας ώσπου να δούμε και να κατανοήσουμε το «φως» της Αρχαίας Μεσσήνης.

***

ΚΙ ΕΝΩ η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και ο εορτασμός της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου πρωταγωνιστούσε στην επικαιρότητα, ρόλο αναζητούσε στην επικαιρότητα και η Κεντροαριστερά με τις ζυμώσεις που γίνονται αυτό τον καιρό για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ στελεχών από την Αθήνα δεν μπορώ να πω ότι προκάλεσαν ιδιαίτερη κινητικότητα σε τοπικό επίπεδο.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τα τοπικά στελέχη, αυτά συναντώνται και συνομιλούν χωρίς όμως τη θέρμη του παρελθόντος και ίσως και χωρίς να πολυπιστεύουν σε όλη αυτή τη διαδικασία για το νέο φορέα.

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι  αναγκαίο αλλά δυστυχώς δεν μοιάζει να υποστηρίζεται όσο πειστικά απαιτείται.

***

ΠΑΜΕ μια βόλτα στην Τριφυλία όπου όπως διάβασα χθες στη «ΦΩΝΗ» σε άρθρο του Γιάννη Μποζίκα, έρχεται για τρίτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της δημιουργίας Οίκου Ανοχής στην περιοχή.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ αναρωτιέμαι γιατί δεν έχουν δώσει ακόμα άδεια για τον Οίκο Ανοχής και συμφωνώ με τα όσα περί υποκρισίας ορισμένων της τοπικής κοινωνίας, αναφέρει στο άρθρο του ο Μποζίκας.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η υποκρισία καθορίζει πολλά από τα όσα αφορούν τις κοινωνικές σχέσεις και στις μέρες μας και οι λογής υποκριτές τυγχάνουν κάθε φορά μεγαλόσχημοι του κοινωνικού γίγνεσθαι, θλιβεροί και τυχάρπαστοι αλλά έχοντας εξουσία στα χέρια τους.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply