ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η πρώτη Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου βγάζει τη… θηλιά από το λαιμό επιχειρηματιών και πολιτών!

0

ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ SPARKASSEN – «ΝΑΙ» ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ

Λύση  με τη… σφραγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο μείζον ζήτημα της έλλειψης ρευστότητας, αναμένεται να βρουν πολύ σύντομα, οι επιχειρηματίες κυρίως και όχι μόνο, οι οποίοι κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή, εγκλωβισμένοι στη… μέγγενη της ύφεσης, που έχει εδραιωθεί στη χώρα, με τα «λουκέτα» να διαδέχονται το ένα το άλλο!

Αν όλα πάνε καλά, τον ερχόμενο μήνα, στο πλαίσιο της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, θα «κλειδώσει» το πολυσυζητημένο «deal» με τη Sparkassen, τη γερμανική τράπεζα, η οποία είναι η δεύτερη μετά τη Deutsche Bank και ξεκίνησε ως ιδέα, από ένα Δήμο της Γερμανίας. Η τράπεζα αυτή, θα συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, καθώς ένα μόνο από τα ζητήματα που απασχολεί νέους κυρίως ανθρώπους που θέλουν να… δραπετεύουν από το «βούρκο» της ύφεσης, είναι τα χρήματα που πρέπει να διαθέσουν για να ξεκινήσουν το δικό τους επιχειρηματικό εγχείρημα, λαμβάνοντας χαριστικά το 60% χρημάτων από γνωστά επενδυτικά προγράμματα. Η πρώτη Περιφερειακής Τράπεζα της χώρας, που θα λειτουργήσει τελικά στην Πελοπόννησο, μπορεί να χρηματοδοτεί με πολύ ευνοϊκούς όρους, επενδυτές, επιχειρηματίες και όχι μόνο, καθώς στο μόνο που θα διαφέρει από τα υπόλοιπα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, είναι πως οι όροι της, θα είναι πραγματικά ευνοϊκοί!

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ

Το «πράσινο φως», είναι δεδομένο, ύστερα και από τη συμμετοχή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), που δίνει άλλη προοπτική στο εγχείρημα, διασφαλίζοντάς το, όπως προέκυψε στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου  Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης την περασμένη Τετάρτη (18 Οκτωβρίου). «Περιφερειακή ανάπτυξη χωρίς περιφερειακό χρηματοδοτικό εργαλείο δεν νοείται», κατέληξαν στην κοινή τους διαπίστωση οι δύο άνδρες, με τον περιφερειάρχη να επισημαίνει ότι η προσπάθεια αυτή, αποτελεί μια νέα πολιτική πρόταση μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Την άποψη αυτή, υποστήριξε και ο κ. Βαρλαμίτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι μετά την Πελοπόννησο και με βάση το μοντέλο που αυτή έχει υιοθετήσει, το ΤΠΔ θα συμμετάσχει σε όλες τις περιφερειακές τράπεζες που θα δημιουργηθούν στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου συμφώνησε με τον πρόεδρο του Ταμείου και για τη χρηματοδότηση, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, της δημιουργίας σύγχρονων διοικητηρίων στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας και Μεσσηνίας.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply