ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρώην βουλευτές (και Μεσσήνιοι) με θράσος θέλουν αναδρομικά την ώρα που ο λαός υποφέρει!

0

ΤΟ «ΟΧΙ» δεν το ξέρουν οι πολιτικοί μας: Καλή εβδομάδα φίλοι μου. Η εβδομάδα είναι ιστορική λόγω της εθνικής επετείου. Αλλά το πολιτικό σύστημα ζει στο δικό του κόσμο, αποκομμένο από την πραγματικότητα και την κοινωνία. Πέρα από τις βαρύγδουπες δηλώσεις στις παρελάσεις που δεν πιστεύουν ούτε λέξη από όσα λένε, ο λαός πρέπει να αναλογιστεί αν το «ΟΧΙ» είναι επίκαιρο..

@

«ΟΧΙ» θα έλεγαν οι πρόγονοί μου, οι Ντρέδες, που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία. Αγωνίστηκαν για να βρίσκονται σε καρέκλες ευθύνης οι πολιτικοί μας που υψώνουν τον τόνο της φωνής τους ή σηκώνουν τα δάχτυλα. Αλλά αν ζούσαν οι λεβέντες ήρωες τότε θα τους αποδοκίμαζαν και μαζί τους ο λαός….Γιατί σε εθνικά θέματα δεν λένε «ΟΧΙ», αλλά σε αναδρομικά λένε «ΝΑΙ» όπως θα δούμε παρακάτω..

@

ΤΙ ΠΑΣΟΚ, ΤΙ ΝΔ, ίδια μούρη έχουν τελικά: Εκεί που συμφωνούν οι πρώην βουλευτές είναι στα αναδρομικά! Διαφωνούσαν στην Βουλή για να κάνουν το θέατρο της πολιτικής αλλά όταν είναι για μισθούς…. Όπως είχε γράψει το ΑΠΕ σε ρεπορτάζ του το 2011 οι βουλευτές που ζητούν ξανά αναδρομικά, μεταξύ αυτών είναι ηχηρά ονόματα που πρωταγωνίστησαν στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου επί χρόνια, όπως οι Άκης Τσοχατζόπουλος, Τ.Μαντέλης, Γ.Ανωμερίτης, Γ.Δρυς, Ελισ.Παπαζώη, Π.Δούκας, Ελ.Ζαγορίτης, Αν.Καραμάριος, Θ.Κασίμης, Ν.Κατσαρός, Π.Τατούλης, Αντ.Φούσας κ.ά.

Ορισμένοι μάλιστα έχουν καταθέσει και δύο αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους, όπως  οι Ι.Βαϊνάς, Μυρσίνη Ζορμπά, Εμμ.Λουκάκης και Σωτ.Στολίδης. Από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης παραιτήθηκαν δύο πρώην βουλευτές, οι Μιχ.Λιάπης και Λεων.Τζανής, καθώς και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.

@

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ που τώρα είναι εκτός καρέκλας θέλουν ζεστό χρήμα! 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά διαφορές αποδοχών μεταξύ των οποίων είναι και οι Μεσσήνιοι, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), αλλά κι άλλοι γνωστοί…

@

ΑΛΛΑ και οι γαλάζιοι Βουλευτές της ΝΔ την ώρα που ο λαός υποφέρει θέλουν χρήμα. Από την πλευρά της ΝΔ 62 πρώην βουλευτές κατέθεσαν αγωγές, μεταξύ των οποίων είναι και οι Μεσσήνιοι, Σοφία Καλαντζάκου, Δημ. Σαμπαζιώτης αλλά και ο περιφερειάρχης Πέτρ. Τατούλης…

@

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ έχει ξεκαθαρίσει: Σε δήλωσή του εκείνη την εποχή ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Τατούλης είχε αναφέρει: «Από τις αρχές του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από τη Βουλή των Ελλήνων και μένω έκπληκτος για το γεγονός ότι περιλαμβάνεται το όνομα μου σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά. Συνεπώς δε με αφορά η όποια διεκδίκηση βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά.

@

ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ εκκρεμούν αγωγές: Υπενθυμίζεται ότι μεγάλος αριθμός ανάλογων βουλευτικών αγωγών εκκρεμούν και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει δικαιώσει συνταξιούχους βουλευτές, κρίνοντας ότι με βάση το Ζ΄ Ψήφισμα της Βουλής του 1975, οι αυξήσεις στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών συμπαρασύρουν και τις αποδοχές των βουλευτών.

@

ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ για τους συμβασιούχους: Το θέμα με τους 11 συμβασιούχους κυριάρχησε στην επικαιρότητα. Ένα Γολγοθά συμπολιτών μας που ζήτησαν το αυτονόητο καθώς ο Δήμος όφειλε να αναγνωρίσει την αξία τους, αν κι εδώ που τα λέμε ο ίδιος Δήμος Τριφυλίας τους οφείλει και δεδουλευμένα παρελθόντων ετών. Σημασία έχει ότι κάποιοι στην περίπτωση των συμβασιούχων που δεν επιβαρύνουν τους δημότες, δεν έδειξαν το πολιτικό τους ανάστημα. Ίσως συμβούλεψαν λανθασμένα και τον ίδιο τον δήμαρχο με αποτέλεσμα να χάσει το κοινωνικό πλεονέκτημα. Να μην πω περισσότερα… για τις ακροάσεις που ποτέ δεν έγιναν!!!

@

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ παραδέχτηκαν όταν κάναμε ρεπορτάζ όταν το θέμα πέρασε στην Οικονομική Επιτροπή, ότι δεν ήξεραν τι υπέγραφαν  (η απόφαση του Δήμου να ορίσει τότε δικηγόρο για τον Άρειο Πάγο) όταν την ίδια ώρα είχαν απεμπολήσει το δικαίωμα στην εργασία των συμβασιούχων πριν τους ξαποστείλουν τότε στον Άρειο Πάγο. Αλλά κυρίως τον σεβασμό στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης…Προφανώς οι ψηφοφόροι μελλοντικά θα πρέπει να αναλογιστούν αν τα εφόδια ενός εκλεγμένου είναι ταυτισμένα με την κοινωνία, με την παιδεία και την γνώση που απαιτεί μα τέτοια θέση σε σοβαρά θέματα…

@

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ αλλά να πούμε κι ένα ακόμα «ΟΧΙ». Αυτή την φορά το δικό μας «ΟΧΙ» είναι απέναντι στην προκατάληψη, στην ημιμάθεια, στην υποκρισία, στην έλλειψη ανθρωπιάς. Ίσως τότε γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, φίλοι και φίλες αναγνώστες. Και πιστέψτε με ότι αξίζει τον κόπο…

ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

383 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply